Președintele Republicii Belarus a demis Guvernul

Președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lucașenco, a decis să demită Guvernul, transmite TVR.BY. Un decret în acest sens a fost semnat astăzi, de către liderul de la Minsk.

Foto: vesti.ru

Tot astăzi, Lucașenco a discutat propunerile privind numirea unui nou Cabinet de miniștri, în cadrul unei reuniuni cu președinta Consiliului Republicii, Natalia Kochanova, președintele Camerei Reprezentanților, Vladimir Andreicenco, șeful administrației prezidențiale, Igor Sergheienco, și secretarul Consiliului de Securitate, Andrei Ravcov, precum și speakerii Parlamentului.

Liderul de la Minsk a menționat de mai multe ori despre intenția sa de a lua o astfel de decizie înainte de alegeri, „pentru ca oamenii să vadă și să înțeleagă cine va lucra în pozițiile cheie”. Componența actuală a Guvernului a fost supusă unei analize minuțioase și au fost prezentați noii candidați pentru unele funcții în următorul Executiv.

Rotația din Guvern ar avea drept scop „consolidarea echipei”, cu atât mai mult cu cât acum „trecem printr-o etapă dificilă de turbulență economică și este foarte important să menținem chiar și o dinamică minimă”, a precizat Lucașenco.


Pub