18:17:50 16.04.2024
Stiri

„Strigător la cer!”: Sistemul medical din R. Moldova, utilizat în scopul BLOCĂRII activității Parlamentului. Testul pentru COVID-19 al unui angajat al Legislativului - pozitiv la stat, negativ la privat

Actualitate 03.06.2020 09:34 Vizualizări13508 Autor: Ziarul National
„Strigător la cer!”: Sistemul medical din R. Moldova, utilizat în scopul BLOCĂRII activității Parlamentului. Testul pentru COVID-19 al unui angajat al Legislativului - pozitiv la stat, negativ la privat


UPDATE // Șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), Nicolae Furtună, respinge acuzațiile vicepreședintelui Parlamentului, Alexandru Slusari, potrivit cărora sistemul medical ar fi implicat în jocuri politice, fiind folosit de actuala guvernare pentru suspendarea ședințelor în plen ale Legislativului.

„Exclud (implicarea instituției pe care o conduce în jocuri politice - n.r.). Acestea-s niște declarații grave care n-au nici un fundal. Ar fi bine ca deputații să-și facă bine treaba în Parlament și să nu eticheteze specialiștii. Acesta ar fi un lucru ideal. Dacă ar fi ca parlamentarii să răspundă pentru acuzațiile astea, ei altă dată nu le-ar mai face. Nu vreau să comentez și să mă enervez și cu aceste aberații”, a declarat Furtună pentru Ziarul NAȚIONAL.

Detalii AICI.


********************
Angajatul fracțiunii parlamentare a Partidului Platforma Demnitate și Adevăr nu are COVID-19, așa cum a anunțat marți, printr-un comunicat de presă, conducerea Parlamentului.

Vicepreședintele Legislativului, Alexandru Slusari, susține că angajatul fracțiunii din care face parte a primit rezultatele testului la noul coronavirus, efectuat repetat într-o clinică privată, și acesta este negativ.

În schimb, primul test, în baza probelor prelevate de către Agenția Națională de Sănătate Publică (ANSP), nu a ajuns la el, dar conducerea Legislativului l-a anunțat „bolnav”.

„Suspiciunile noastre s-au confirmat. Testul repetat al angajatului fracțiunii Platforma DA este NEGATIV. Rezultatul va fi expediat către secretariatul Parlamentului. Rezultatele primului test așa și nu au ajuns oficial la persoana respectivă. Este strigător la cer! Public cerem de la Ministerul Sănătății pornirea anchetei pe acest caz. Încă o dată atragem atenția că prelevarea testului în laboratorul ANSP a avut loc cu încălcarea ordinului MS.

Bănuielile fracțiunii noastre potrivit cărora sistemul medical este utilizat în scopul blocării activității Parlamentului, din păcate, s-au adeverit. Facem apel către toți deputații să conștientizeze că sunt manipulați de Igor Dodon, care cu orice preț încearcă să-și păstreze majoritatea șubredă și Guvernul său docil. Chiar și cu prețul pierderii mai mult decât iresponsabile a finanțării facile din partea UE și a suferinței cetățenilor. Este foarte important să reluăm ședințele Legislativului săptămâna curentă!”, susține Alexandru Slusari.

Ala Halacu, șefa Direcției diagnostic de laborator în sănătate publică de la ANSP, nu a răspuns la apelurile noastre pentru a comenta acuzațiile, iar Nicolae Furtună, șeful ANSP, ne-a spus că este într-o ședință.

Menționăm că Parlamentul a anunțat până acum șase angajați infectați cu noul coronavirus, iar deputații au fost trimiși în carantină începând cu 22 mai curent, după ce un reprezentant din majoritatea parlamentară, democratul Eugeniu Nichiforciuc, și-a informat colegii că s-a infectat. Ulterior, și socialistul Vladimir Mizdrenco a spus același lucru, însă opoziția crede că acesta a fost un pretext pentru a bloca activitatea Legislativului, în condițiile în care PSRM și PD nu adună voturile necesare pentru a deține majoritatea la ședințe.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md