(doc) Deputații PAS au anunțat că vor merge vineri la parlament. „Perioada de autoizolare a deputaților expiră pe 4 iunie”

pas

Deputații fracțiunii parlamentare a „Partidului Acțiune și Solidaritate, Blocul ACUM” anunță că vor fi prezenți în sala de plen a parlamentului vineri, 5 iunie. Despre această decizie a anunțat deputatul Igor Grosu pe pagina sa de Facebook.

Președintele fracțiunii PAS, Igor Grosu, precizează că perioada de autoizolare individuală a deputaților expiră la 4 iunie 2020, iar deputații trebuie să revină la muncă pentru continuarea ședinței parlamentului în vederea adoptării proiectelor de acte legislative necesare îndeplinirii condiţiilor stabilite prin Memorandumul încheiat cu Uniunea Europeană.

„Chiar dacă nu se convoacă Biroul permanent al parlamentului pentru aprobarea unei noi ordini de zi a ședinței în plen pentru ziua de vineri 5 iunie a.c., întrucât ordinea de zi aprobată prin Decizia Biroului permanent 21 mai 2020 (completată suplimentar în ședința organului legislativ din 22 mai 2020) nu a fost examinată integral, continuarea ședinței plenului parlamentului în ziua de vineri, 5 iunie a.c., este perfect legală și regulamentară”, a scris Igor Grosu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Amintim că vineri, 22 mai, parlamentul a intrat oficial în carantină după ce Zinaida Greceanîi a semnat o dispoziție care impune izolarea până la prezentarea rezultatelor negative. Totul după ce Dumitru Diacov a spus joi, 21 mai, în cadrul ședinței parlamentului, că Eugeniu Nichiforciuc este testat pozitiv la COVID-19.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente