‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 28 martie, 2024
13.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriFAO va implementa în Moldova un proiect de adaptare la schimbările climatice în sectorul...

FAO va implementa în Moldova un proiect de adaptare la schimbările climatice în sectorul agricol

‹ adv ›
‹ adv ›

Decizia cu privire la inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO) în scopul implementării Proiectului „Integrarea adaptării în procesele de planificare în vederea reducerii vulnerabilității la schimbările climatice la nivel local și central în sectorul agricol” a fost votată.

Acordul va institui cadrul legal de implementare a unui proiect de asistenţă tehnică nerambursabilă în domeniul adaptării la schimbările climatice în sectorul agricol, transmite Moldpres. 

Proiectul va fi finanţat de Fondul Verde pentru Climă şi va fi realizat de FAO împreună cu Guvernul Republicii Moldova. Unul din obiectivele proiectului este de a elabora şi promova Planul Naţional privind adaptarea la schimbările climatice în domeniul agriculturii.

Acordul cu privire la implementarea Proiectului va fi semnat de ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, şi reprezentantul Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite în Republica Moldova, Raimund Jehle.

Prioritățile de cooperare ale Republicii Moldova și Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite sunt incluse în Programul-cadru pe țară (2016-2019) ce conține trei domenii prioritare de asistență pentru țara noastră și anume: sporirea competitivității sectorului agroalimentar; agricultura durabilă și dezvoltarea rurală; managementul durabil al resurselor naturale și managementul riscurilor dezastrelor. Programul-cadru va fi extins cu aceleași priorități pentru doi ani, până în 2022.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii