Slusari: 98 de deputați au testul negativ la Covid-19. E suspect că imediat ce am cerut convocarea Parlamentului, apare un infectat asimptomatic din partea Platformei DA

98 de deputați au primit rezultate negative la testele efectuate pentru Covid-19, după ce doi aleși ai poporului au fost confirmați cu noul tip de coronavirus. Cel puțin asta spune deputatul Platformei DA, Alexandr Slusari, care solicită convocarea Parlamentului în ședință plenară, pentru a adopta legile de care depinde oferirea celei de-a doua tranșe macro-financiare din partea Uniunii Europene.

Foto: UNIMEDIA

„Din 100 de deputați, 98 au fost testați negativ. Ieri chiar și șeful ANSP a spus că nu vede problema pentru cvorum. La 4 iunie expiră 14 zile de la ultima ședință a Parlamentului, când noi am aflat că un deputat este infectat. Joi putem convoca ședința Parlamentului.

Membrii Biroului Permanent din partea Platformei DA au întocmit un demers cu solicitarea convocării BP pentru miercuri. Dacă avem 1/3 din semnături, vom depune azi solicitarea la Secretariat.

Este foarte suspect că imediat când fracțiunea noastră cere reluarea ședințelor legislativului, apare un infectat asimptomatic în Parlament din partea Platformei DA. Insistăm ca persoanei, pretins infectate, să i se permită să facă un test repetat în altă instituție medicală. Sper foarte mult că sistemul de testare la Covid-19 nu este folosit în scopuri politice, mai ales în vederea blocării activității Legislativului”, a scrie deputatul Platformei DA, Alexandr Slusari, pe pagina sa de Facebook.

Astăzi, Legislativul a anunțat că un angajat din cabinetul președintelui unei fracțiuni parlamentare a fost confirmat pozitiv cu noul tip de coronavirus.

Pe 22 mai 2020, toți deputații din Parlamentul Republicii Moldova au fost plasați în autoizolare la domiciliu, după ce un parlamentar democrat a fost testat pozitiv la Covid-19.

În cadrul ședinței din 21 mai 2020 a Parlamentului, Dumitru Diacov a anunțat că deputatul PD Eugeniu Nichiforciuc a fost diagnosticat cu noul tip de coronavirus. În context, președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a declarat că toți deputații, precum și angajații

Pentru a evita mai multe speculații că Parlamentul ar fi fost plasat intenționat în carantină, Nichiforciuc și-a publicat rezultatele testului pe pagina de Facebook.

Ulterior, și un deputat socialist a fost confirmat pozitiv, deși, spunea el, nu prezenta simptome pentru Covid-19.


Pub