Ședința de judecată pe cazul dosarului de trafic de influență pe numele lui Țuțu, amânată: Procurorii Anticorupție sunt în carantină

Ședința de examinare a cauzei penale de învinuire a fostului deputat Constantin Țuțu în fapte de escrocherie și trafic de influență, programată pentru astăzi, 2 iunie 2020, la ora 09:30, la Judecătoria Chișinău, a fost amânată. Instanța motivează amânarea cu faptul că mai mulți colaboratori ai procuraturii anticorupție sunt infectați cu coronavirus.

Foto: UNIMEDIA

„Reieșind din faptul că la ședința de judecată participanții nu s-au prezentat din motiv că mai mulți colaboratori ai Procuraturii Anticorupție sunt infectați cu Covid-19”, se arată în motivarea instanței.

Ședința de examinare a cauzei a fost programată la data de 26 iunie, 2020, ora 14:00.

De menționat că luni, 1 iunie 2020, Procuratura Anticorupție a anunțat că șase colaboratori au fost diagnosticați cu Covid-19, iar din acest motiv, oficiul central al Procuraturii Anticorupție va activa într-un regim special, de la distanță și va examina doar urgențele a căror amânare va fi „în măsură să prejudicieze interesele justiției”.

La data de 11 mai, anul curent, Procuratura Anticorupție a finalizat și expediat în judecată cauza penală de învinuire a fostului deputat de trafic de influență și escrocherie în proporții deosebit de mari. Acesta ar fi pretins și primit 20 de mii de euro de la rudele unui bărbat. În schimbul acestei sume, fostul deputat le-a promis că poate influența decizia procurorilor în vederea eliberării învinuitului din arest, deși, în realitate, nu avea asemenea influențe.

Amintim că, în luna martie 2020, fostul deputat s-a predat benevol organelor de drept din Republica Moldova, la punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița după ce fusese anterior arestat în contumacie.

În prezent, acesta este cercetat în libertate, având interdicția de a părăsi localitatea.

Constantin Țuțu a fost anunțat în căutare internațională prin Interpol la data de 9 decembrie 2019, la solicitarea Procuraturii Anticorupție, după ce pe numele lui a fost pornită o cauză penală pe faptul îmbogățirii ilicite în perioada anilor 2014-2018.


Pub