(doc) Bugetarii vor ieși 12 sâmbete la lucru, programul de muncă se mărește cu jumătate de oră, iar pauza de masă se scurtează cu 30 de minute: Decizia care ar putea fi luată la Guvern

Guvernul urmează să stabilească în această miercuri un nou program de lucru pentru bugetari, ca aceștia să recupereze zilele ce au stat acasă în perioada de Stare de Urgență.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit proiectului, pentru recuperarea celor 12 zile declarate libere se stabilesc următoarele zile lucrătoare pe parcursul anului 2020: 13 iunie, 27 iunie, 4 iulie, 18 iulie, 1 august, 15 august, 5 septembrie, 19 septembrie, 3 octombrie, 17 octombrie, 31 octombrie și 14 noiembrie. În aceste zile, activitatea salariaților cu durata normală a timpului de muncă se va organiza după următorul regim de muncă: de la 8:00 până la 16:30, cu pauza de masă de la 12:00 până la 12:30 .

În același timp, orele de lucru echivalente cu 10 zile libere vor fi recuperate, începând cu 1 iulie 2020, prin majorarea, în zilele de luni până vineri, a timpului zilnic de muncă cu o oră și reducerea pauzei de masă cu 30 de minute. Astfel, în zilele de luni până vineri, regimul zilnic de muncă se stabilește: de la ora 8:00 până la 17:30, cu pauza de masă de la 12:30 până la 13:00, în instituțiile/autoritățile publice din subordinea Guvernului pentru salariații cu durata normală a timpului de muncă. Iar în rest, pentru ceilalți, programul de către va fi stabilit de către conducătorul entității pentru alte instituții și autorități publice.

Iată întregul proiect.

Decizie Guvern by UNIMEDIA on Scribd

Acest proiect urmează să fie discutat la ședința de miercuri a Guvernului.

Amintim că la data de 17 martie 2020 Parlamentul a instituit stare de urgență în Republica Moldova, pentru o perioadă de 60 de zile. Regimul stării de urgență se încheie la data de 15 mai.

Şeful ANSP spune că săptămâna aceasta urmează să se discute dacă Republica Moldova va reveni la starea de urgenţă sau nu, întrucât restricţiile actuale nu funcţionează.


Pub