Dorel Musteață și-a retras mandatul de membru al Consiliului INJ. O solicitare similară a venit și din partea Institutului

Consiliul Superior al Magistraturii a acceptat, în cadrul ședinței de astăzi, cererea membrului CSM Dorel Musteață, de încetare a mandatului său de membru în cadrul Consiliului Institutului Național al Justiției.

„Săptămâna trecută, domnului președinte care a fost susținut de mine la Consiliul INJ i-a expirat mandatul și a fost ales alt președinte. În această situație, consider că trebuie să îmi retrag mandatul”, și-a motivat cererea Dorel Musteață.

„În agenda CSM-ului, în ședința de data trecută am examinat și am amânat demersul domnului Pavliuc, pe același subiect și am sesizați de către mai mulți membri ai INJ, care au solicitat reacția noastră vizavi de hotărârea pe care au adoptat-o ieri, cu referire la revocarea unui membru al INJ. Poate ar fi potrivit, pentru a pune capăt la toate aceste subiecte, să conexăm toate aceste proceduri, demersul domnului Pavliuc, demersul INJ cu privire la hotărârea Consiliului INJ de revocare a unui membru și cererea domnului Musteață, și să le examinăm la ședința de data viitoare”, a propus membra CSM Carolina Ciugureanu-Mihăiluță.

Propunerea a fost respinsă de președintele interimar al CSM, Anatolie Pahopol. „Dacă domnul Musteață solicită încetarea mandatului său de membru, pentru noi este principial să soluționăm problema. Trebuie să pun la vot cererea, deoarece a fost inclusă în ordinea de zi”, a menționat Pahopol.

Zece membri ai CSM au votat pentru încetarea mandatului de membru al lui Dorel Musteață în cadrul Consilului INJ.

La ședința din 26 mai, judecătorul Ghenadie Pavliuc a cerut modificarea/revizuirea Hotărârii CSM nr. 59/4 din 26 februarie 2019, prin care a fost Dorel Musteață a fost desemnat în calitate de membru în componența Consiliului Institutului Național al Justiției, pe un mandat de 4 ani.

Totodată, Consiliul INJ a anunțat CSM despre decizia privind retragerea calității de membru al lui Dorel Musteață.


Pub