Ultimele strigăte de ajutor ale lui George Floyd, afișate pe cer în mai multe orașe din SUA

Ultimele cuvinte ale lui George Floyd, afro-americanul care a murit după ce a fost imobilizat de un ofițer de poliție din Minneapolis, au devenit sloganuri puternice pentru protestatarii din SUA. Pe măsură ce manifestațiile împotriva brutalității poliției s-au răspândit prin țară și prin lume, un artist din Dallas a găsit o nouă modalitate prin care să imortalizeze strigătele de ajutor ale lui Floyd: afișându-le în zbor deasupra a cinci mari orașe, transmite CNN, scrie digi24.ro.

Foto: Jammie Holmes/ Library Street Collective/ Sue Kwon

În weekend, bannere pe care scria „Vă rog, nu pot să respir” și „Mă vor omorî” au fost văzute trase în urma unor avioane deasupra Detroit și New York. Alte trei mesaje, afișate deasupra Los Angeles, Miami și Dallas, aveau scris „Mă doare stomacul”, „Mă doare gâtul” și „Totul doare” - cuvinte auzite înr-un clip video filmat de către un martor și care a fost intens circulat pe rețelele de socializare.

Floyd a fost declarat mort la scurt timp după arestarea sa săptămâna trecută, luni. Ofițerul de poliție Derek Chauvin a fost văzut cu genunchiul pe gâtul lui Floyd mai mult de opt minute, în ciuda apelurilor sale că „Nu pot respira”. Toți cei patru ofițeri implicați în incident au fost concediați din Departamentul de Poliție al orașului Minneapolis, iar Chauvin se confruntă acum cu acuzații de crimă cu intenție și omor prin imprudență.

Într-un comunicat, Jammie Holmes, autorul acestei acțiuni de conștientizare, spune că proiectul său a fost inspirat de „o nevoie de unitate și înțelegerea că ceea ce s-a întâmplat lui George Floyd se petrece în toată America”.

„Mamele noastre ne îngroapă mult prea devreme. Logodnica mea nu ar trebui să se îngrijoreze de fiecare dată când ies singur din casă. Da, port un pistol, domnule ofițer. Îl port să mă protejeze de dumneavoastră prin orice mijloc necesar. La un moment dat, vă veți da seama că nu ne puteți omorî pe toți”, a explicat Holmes.

Vedeți aici galeria foto cu mesajele făcute de artistul Jammie Holmes.


Pub