(video) Mihail Stratulat explică de ce mor oamenii de Covid-19 și de ce pneumonia nu este simptomul-cheie al bolii: „Tromboza vaselor pulmonare este principala complicație a Covid-19”

Familia medicului pediatru Mihail Stratulat s-a tratat acasă, copii având formă ușoară de Covid-19. Medicul Stratulat însă a declarat că risca să fie internat după ce i-a apărut o microtromboză, care potrivit acestuia este simptomul corect a Covid-19, ci nu pneumonia, oferind și exemplu în acest sens. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Puterea a patra de la N4.

Potrivit acestuia, acest simptom i-a apărut a cincea zi după ce a aflat că s-a infectat și se trata de Covid-19.

„S-a întâmplat a cincea zi, deja nu mai aveam febră, nu mai aveam niciun alt simptom. Am observat vascularizarea anormală a piciorului stâng în comparație cu cel drept. Atunci mi-am dat seama că fac microtromboză. Microtromboza înseamnă atunci când se formrmează trombi în vasele micuțe și atunci în vasele unde s-a format tromb, sângele nu circulă și porțiunea cea de țesut o vedeam de culoare albă. În rest, unde nu este tromb se face de culoarea roșie. Să înțelegeți, vorbim de o piele de o nuanță marmurată sau când ieșim de la frig la rece are loc spasmul și dilatarea unor vase. Unele se spasmează, altele se dilată și apare desenul marmurat. Exact asta se întâmplă și când vorbim de o tromboză, apare același desen”, a povestit pediatrul.

În același timp, medicul susține că simptomele Covid-19 inițiale, cele de pneumonie, au fost pista greșită pentru medici din start, din acest motiv existând și un număr mare de decese în lume și nemijlocit în Republica Moldova.

„Multe studii ne vorbesc acum despre faptul că s-a greșit din start totul, când se spunea că coronavirusul atacă plămânii și duce la apariția unei pneumonii virale, care se complică și devine bacteriană. Acum se cunoaște foarte bine că Covid-19 atacă în primul rând vasele sangvine. Acolo apare un proces inflamator la nivelul peretelui vasului și începe procesul de apariție a microtrombelor, care ulterior vor afecta toate organele, pentru că toate organele noastre sunt vascularizate: plămânii, rinichiii, ficatul, etc”, susține Mihail Stratulat.

„Toți credeau că problema e în pneumonie și în mare parte se axau pentru a trata acea pneumonie, dar în realitate, acolo era tromboza vaselor pulmonare. Din cauza că nu s-a permis efectuarea experizelor medico-legale a persoanelor care au decedat mult timp nu se cunoștea ce cu adevărat atacă acest coronavirus”, a continuat Stratulat.

Mai mult, medicul susține că posibilul prim-deces de Covid-19 în Republica Moldova a fost totuși tânărul consumator de substanțe narcotice care a fost în avion cu prima persoană declarată infectată de Covid-19, în țară.

„Am scris o postare despre un posibil prim-decedat de Covid-19, un tânăr narcoman, care a mers în aceiași aeronavă cu primul pacient Covid-19, depistat în Republica Moldova. Când i s-a făcut expertiza, medicii noștri legiști când au deschis cutia toracică și s-au uitat la plămâni au înțeles că nu are pneumonie, dar au văzut trombe. Pacientul a făcut tromboza vaselor pulmonare și au pus că nu este Covid, pentru că nu este pneumonie. Dacă se întâmpla ca expertizele medico-legale să fie făcute, eu cred că mai devreme se afla cauza și câte mai multe vieți erau salvate până astăzi” susține în continuare medicul.

„Acum, medicii din linia întâi administrează pacienților anticoagulante și situația e un pic alta. Majoritatea au murit cei care au avut comorbidități, diabet zharat, care ca patologie diabetul zaharat duce la o dereglare a microcirculației. Aici se mai suprapune și coronavirusul care tot atacă vasele și duce la formarea de micro-tromboze, este clar că pacientul va deceda”, a conchis pediatrul Mihail Stratulat.

Amintim că la 7 martie în Republica Moldova a fost înregistrat primul caz de coronavirus. Este vorba despre o femeie, revenită din Italia, în vârstă de 48 ani, iar la 18 martie a fost înregistrat oficial primul deces de Covid-19. Potrivit Ministerului Sănătății, este vorba despre doamnă de 61 ani , care avea și alte boli cronice. Avea hipertensiune de gradul II, diabet zaharat de gradul II.

Până la această oră, în lume avem 379.679 de decese provocate de noul coronavirus. În Republica Moldova au fost înregistrate, până astăzi, 307 decese provocate de Covid-19.


Pub