19:59:18 19.04.2024
Stiri

SCHEMĂ // Pe acte importa în R. Moldova marfă scutită de taxe vamale, dar în autocamioane erau biciclete și piese pentru motociclete: Un afacerist și un vameș, anchetați penal

Actualitate 02.06.2020 11:19 Vizualizări1682 Autor: Ziarul National
SCHEMĂ // Pe acte importa în R. Moldova marfă scutită de taxe vamale, dar în autocamioane erau biciclete și piese pentru motociclete: Un afacerist și un vameș, anchetați penal
Poză simbol


Aducea mărfuri de milioane din China, însă fără să plătească taxe vamale, recurgând la un șiretlic, fiind ajutat de vameși.

Dosarul pe numele unui tânăr de 31 de ani din Chișinău, administrator al companiei importatoare vizate, a fost transmis în judecată de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Bărbatul este învinuit de contrabandă cu biciclete și piese pentru motociclete în valoare de 8,2 milioane de lei, marfă descoperită la postul vamal din Tudora, raionul Ștefan Vodă, și riscă de la trei până la zece ani de închisoare. Totodată, un colaborator vamal este cercetat penal în calitate de bănuit.

La sfârșitul lunii ianuarie curent, oamenii legii au descoperit patru camioane pline cu biciclete și piese pentru motociclete, în timp ce în declarațiile electronice trimise autorității vamale de către administratorul companiei era indicat faptul că autocamioanele ar fi transportat din portul din Odesa, Ucraina, marfă pentru prelucrarea cerealelor, care nu sunt supuse plăților vamale.

La solicitarea procurorilor, asupra lotului de marfă a fost aplicat sechestru, iar în cazul în care instanța de judecată va ajunge la concluzia că probele din dosar sunt suficiente, aceasta urmează să se pronunțe și cu privire la confiscarea bunurilor în folosul statului.

Suplimentar, oamenii legii investighează legalitatea importării și a altui lot de marfă, depistat în cadrul urmăririi penale.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md