17:06:49 25.04.2024
Stiri

FOTO // O tânără de 27 de ani, transportată de către un echipaj SMURD din România de la Chișinău la București: Va fi supusă intervențiilor chirurgicale la Institutul Clinic Fundeni

Actualitate 02.06.2020 12:20 Vizualizări1215 Autor: Ziarul National
FOTO // O tânără de 27 de ani, transportată de către un echipaj SMURD din România de la Chișinău la București: Va fi supusă intervențiilor chirurgicale la Institutul Clinic Fundeni DSE


O tânără de 27 de ani din Chișinău a fost transportată astăzi, de către un echipaj aero-medical SMURD Iași, de la Chișinău la București.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), pacienta a fost transportată la Institutul Clinic Fundeni din municipiul Bucerești pentru a fi suspusă unor intervenții chirurgicale urgente, după agravarea unei maladii cronice.

Tânăra a fost preluată și transportată de Serviciul Republican Aviasan spre stadionul Dinamo din capitală unde a aterizat elicopterul SMURD Iași care a preluat-o.



În drum spre București, pacienta a fost monitorizată de medicii și paramedii SMURD din România pentru a evita complicații.

Potrivit IGSU, de la începutul anului curent, aceasta este a opta operațiune aero-medicală transfrontalieră SMURD pentru cetățenii Republicii Moldova.

CITIȚI și Angajații SMURD din România SALVEAZĂ cu propriile vieți cetățenii R. Moldova: Patru ani de la accidentul aviatic de la Haragâș. 13 500 de intervenții terestre, 89 de intervenții aero-medicale și 35 de intervenții transfrontaliere

În cei șase ani de la lansarea proiectului SMURD în R. Moldova, cu ajutorul României au fost efectuate deja 13 500 de intervenții terestre pe teritoriul Republicii Moldova, 90 de intervenții aero-medicale și 35 de intervenții transfrontaliere pentru efectuarea misiunilor cu transport medical asistat în scopul repatrierii cetățenilor din afara granițelor republicii.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md