10:50:31 25.04.2024
Stiri

VIDEO // „Olecuță doctorul” Dodon primește o PALMĂ usturătoare chiar de la șeful ANSP, deoarece pune în PERICOL viața oamenilor: „Politicul este NOCIV în pademia COVID - 19. Politicul trebuie să le dea pace doctorilor”

Actualitate 02.06.2020 14:00 Vizualizări4741 Autor: Ziarul National
VIDEO // „Olecuță doctorul” Dodon primește o PALMĂ usturătoare chiar de la șeful ANSP, deoarece pune în PERICOL viața oamenilor: „Politicul este NOCIV în pademia COVID - 19. Politicul trebuie să le dea pace doctorilor” Facebook


Președintele Igor Dodon oferă un exemplu prost populației R. Moldova, în contextul în care la întâlnirile cu oamenii în etate, cu copiii nu poartă mănuși și mască de protecție.

Directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), Nicolae Furtună, susține că nu aprobă un asemenea comportament și președintele ar trebui să explice de ce nu se supune regulilor aprobate de medici.



„Eu nu aprob lucrul aceasta (că președintele circulă prin toată republica, iar la întâlniri nu poartă masca de protecție n.r.). Cel mai bine e să-l întrebați pe președinte despre comportamentul dânsului. Eu pot să vă spun că implicarea politicului este nociv, grav, dăunător în pandemia COVID – 19, indiferent de culoarea politică și indiferent de funcția ocupată. Fie că ești deputat, președinte sau ministru”, a precizat Furtună, în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova.



Potrivit acestuia, politicienii nu ar trebui să se bage acolo unde nu au competențe, deoarece lumea este indusă în eroare. Astfel, populația este indusă în eroare când vede că un oficial nu poartă mască, iar autoritățile recomandă purtarea măștii de protecție.



„Implicarea politicului e nociv. Eu am zis-o și nu mă ascund. O s-o zic și de acum încolo și cât o să mai am posibilitatea... Politicul bulversează mesajul, îl distorsionează, induce în eroare persoanele, care nu mai înțeleg dacă să poarte sau să nu poarte masca de protecție. Politicul trebuie să facă politici și să se abțină de la lucruri legate de specificul infecției COVID – 19. Politicul trebuie să dea pace doctorilor. Fiecare trebuie să-și facă treaba”, a conchis Furtună.

De precizat că președintele Dodon vizitează în fiecare săptămână câte două-trei raioane și are numeroase întrevederi cu reprezentanți ai administrației publice locale, veterani, copii etc., dar nu poartă mască de protecție. Chiar dacă a fost criticat pentru acest lucru, șeful statului spune că masca nu ar fi obligatorie. Mai mult, oficialul a anunțat că va continua vizitele în teritoriu, deoarece „cetățenii trebuie să vadă că președintele este alături de ei”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md