15:41:52 18.04.2024
Stiri

PROPAGANDĂ // Un jurnalist de la „Sputnik Moldova” SPARGE tăcerea. Acesta vorbește despre politica editorială a instituției media și lista cu persoane „indezirabile”

Actualitate 02.06.2020 14:36 Vizualizări2210 Autor: Ziarul National
PROPAGANDĂ // Un jurnalist de la „Sputnik Moldova” SPARGE tăcerea. Acesta vorbește despre politica editorială a instituției media și lista cu persoane „indezirabile” sputnik.md


Agenție de presă „Sputnik Moldova” ar avea o listă cu persoane „indezirabile” pentru apariția în textele publicate pe site sau în emisiunile difuzate de postul lor de radio. Mai mult, există cazuri când șefii instituției interzic jurnaliștilor să publice unele materiale și emisiuni, de cele mai multe ori fără să li se explice refuzul. O astfel de experiență a avut recent și fostul consilier prezidențial, ziaristul Valeriu Reniță.

Acesta susține că în ultimele 5-6 luni a a activat la „Sputnik Moldova”, iar șefii instituției i-au cenzurat aproximativ șase materiale analitice și difuzarea mai multor emisiuni radio. Anume acest motiv a stat la baza plecării sale de la „Sputnik Moldova”, a declarat reniță, în cadrul unei emisiuni de la TVC 21.

Citește și: VIDEO, PROPAGANDĂ // „Troleibuzul de colorado” există! A fost desenat de „Sputnik” și Primăria Chișinău, sub supravegherea lui Dodon

„La Sputnik moderam emisiunea „Expertiza” și scriam articole pentru site. Dar am scris doar două-trei luni, pentru că ei au început să-mi retragă textele și să refuze să difuzeze unele emisiuni înregistrate. Au fost câteva astfel de cazuri, iar asta înseamnă umilință pe plan profesional. Mai mult decât atât, nici nu mi se explica în ce criterii nu s-au încadrat. Eu ca prostul întrebam de fiece dată, însă clar că nu mi se răspundea”, a declarat Reniță.

Chiar moderatorul emisiunii de la TVC21, la care a participat Reniță, s-ar afla în lista neagră a „Sputnik Moldova”. „Atunci când am luat un comentariu de la tine ei nici n-au ascultat ce-ai vorbit și mi-au zis că nu pot difuza, pentru că ești în lista neagră, iar eu nu știam”, a specificat acesta.

Reniță a relatat că un caz foarte elocvent a avut loc recent. În cadrul unei emisiuni a cerut opinia mai multor experți cu privire la creditul rusesc de 200 de milioane de dolari, iar printre interlocutorii săi a fost și un jurnalist specializat în domeniul economic. Acesta a declarat că unele prevederi ale acordului necesită a fi revizuite. „Anume din cauza acestei opinii emisiunea a fost interzisă difuzării”, afirmă Reniță.

„Cineva asculta emisiunea mea și acest dușman ascuns al lor a fost depistat. Ulterior mi-au spus că din cauza acelor declarații nu putem publica emisiunea. El a declarat că punctul 7.2 trebuie revăzut de specialiști”, și-a amintit Reniță.

De menționat că Agenției „Sputnik” a fost interzisă în mai multe state din Europa, pentru că ar fi un canal de propagandă al Federației Ruse.


Sursa: deschide.md


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md