Coronavirus // Procurorii, testați la un laborator privat

Anticoruptie.md
02/06/2020

Mai mulți procurori au venit marți dimineață la Centrul medical privat Invitro pentru a fi testați la Covid-19, după ce opt dintre colegii lor au fost depistați pozitiv. Despre asta am fost anunțați pe Harta Corupției a portalului Anticoruptie.md.

Procuratura Generală a comunicat marți că doi procurori din cadrul instituției au fost infectați cu coronavirusul de tip nou. Starea de sănătate a celor doi procurori este bună, aceștia fiind izolați și tratați la domiciliu, sub supravegherea medicului de familie.

Procuratura Anticorupție a anunțat luni că până la finele acestei săptămâni, oficiul central al instituției va activa într-un regim special, de la distanță. Decizia a fost luată după ce șase procurori din cadrul acestei subdiviziuni au fost diagnosticați cu Covid-19.

Totodată, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a emis un ordin privind asigurarea testării organizate la Covid-19 a procurorilor anticoupție în perioada respectivă.

În cursul acestei săptămâni, oficiul central al Procuraturii Anticorupție va examina doar urgențele a căror amânare va fi în măsură să prejudicieze interesele justiției. Cât privește activitatea Procuraturii Generale, nu a fost luată o decizie.

Anticoruptie.md
02/06/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii