Ion Chicu, despre legea ONG-urilor: „Nu suntem împotriva legii, este una necesară, dar redacția votată în 2018 nu este acceptabilă, pentru că de fapt RM prin aceste ONG își va pierde independența”

„Nu suntem împotriva legii noi cu privire la ONC, este o lege necesară, dar redacția votată în 2018, nu este acceptabilă, pentru că de fapt RM prin aceste ONG își va pierde independența”. Declarația aparține premierului Ion Chicu, care susține că o dată cu promulgarea legii activitățile politice vor fi finanațate deschis de ONG, iar RM ca stat trebui să aibă control asupra activităților pe intern ca și orice stat care se respectă.

Foto: UNIMEDIA

„Animonizitățile celor care sunt finanțați de pe extern prin intermediul ong-urilor, care cică vor să ajute la dezvoltarea țării, dar de fapt au același obiectiv, să distrugă această țară. Nu suntem împotriva legii noi cu privire la onc, este o lege necesară, dar varianta redactată și votată în 2018, nu este acceptabilă, pentru că de fapt RM prin aceste ONG își va pierde independența, activitățile politice vor fi finanațate deschis de ONG, finanțări din Occident, Orient, miază-noapte, miază-zi. RM ca stat trebui să aibă controlul asupra activităților pe intern ca și orice stat care se respectă, sper că parlamentul va merge și va vota, considerând amandamentele aprobate în Comisie, săptămâna trecută. Ceea ce fac unii exponenți ai opoziției, în dorința de promova această lege, este o încercare de a lichida statul RM.

Amintim că Legea cu privire la legea ONG-urilor face parte din pachetul condiții în cadrul asistenței macro-financiare din partea Uniunii Europene.

Legea ONG-urilor a devenit mărul discordiei în Parlament. Asta după ce unele formațiuni vor să o voteze, iar altele nu. Mai mult, chiar dacă va fi votată, președintele Igor Dodon afirmă că nu va promulga legea.

De precizat că fracțiunile parlamentare PD, Platforma DA, PAS și Grupul Pro-Moldova s-au arătat dispuși să voteze în lectură finală această lege. PSRM a anunțat că nu susține, iar fracțiunea Șor nu a venit cu o poziție. Vineri, În cadrul emisiunii sale, președintele Igor Dodon a spus că nu va promulga această lege. Potrivit legislației, dacă după respingerea proiectului de lege de către președinte, iar Parlamentul își menține votul, șeful statului este obligat să promulge legea.


Pub