Organizatorii protestului veteranilor de ieri ar putea să fie amendați de organele de drept, pentru că au ieșit în stradă mai mult de 50 de persoane

Organizatorii protestului veteranilor de ieri ar putea să fie amendați de organele de drept, întrucât a încălcat prevederele deciziei Comisiei Situații Excepționale naționale, unde se interzice întruniri cu mai mult de 50 de persoane. Despre aceasta a anuțat viceprimarul Ilie Ceban în cadrul ședinței Primăriei Chișinău.

Foto: captură

„Atunci când sunt depuse declarații prealabile referitor la întrunirii, Primăria Chișinău nu poate să dea refuz. Ieșind din faptul că din declarația prealabilă a fost indicată 1000 de persoane, am decis să fie o întrunire între reprezentanții protestatarilor, municipalitate și poliție. Au fost atenționați să respecte această dispoziție. Însă au ieșit într-un numar mai mare. A fost întocmit un proces verbal. Oamenii legii ar putea să îi sancționeze”, a declarat Ilie Ceban.

Amintim că ieri veteranii au ieșit din nou la protest. Potrivit anunțului urmau să vină în jur de 1000 de participanți. În cadrul protestului, mascații au blocat bulevardul Ștefan cel Mare, astfel, ca mașina care aducea scena să nu poată să treacă.


Pub