Serviciul Vamal raportează încasări de 8,2 miliarde de lei la Bugetul de stat, de la începutul anului

Încasările Serviciului Vamal în primele 5 luni ale acestui an se cifrează la circa 8,2 miliarde de lei, în scădere cu 329 milioane lei față de încasările din aceeași perioadă a anului precedent, în luna aprilie fiind colectate la bugetul de stat 1 miliard 511 milioane lei.

Foto: UNIMEDIA

Pe parcursul lunii trecute, au fost perfectate 36.377 de declarații vamale și constatate 234 de încălcări ale legislației vamale.

Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul Republicii Moldova a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declarației vamale, nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum. Tot în perioada vizată au fost întocmite 87 de procese-verbale cu privire la contravenție și aplicate amenzi în sumă de 226 mii lei.

În luna mai, fluxul mijloacelor de transport a constituit 63.221 de traversări. Cele mai tranzitate posturi vamale au fost Leușeni și Tudora, cu 21.926 și respectiv, 9.851 de traversări.

Serviciul Vamal administrează Centrul Unic de Apel (+373 22 788 888), unde pot fi obținute (24/24) informații despre regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau înregistrate reclamații cu privire la eventuale abuzuri admise de către angajații instituției.


Pub