Fostul procuror Roman Statnîi vrea să fie cercetat în libertate. Ce a decis instanța

Curtea de Apel Chișinău a respins recursul avocatului fostului procuror Anticorupție Roman Statnîi, care a solicitat cercetarea clientului său în stare de libertate. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de către purtătoarea de cuvânt a Procuraturii, Maria Vieru.

Foto: poza simbol

„Recursul avocatului acestuia a fost respins astăzi de Curtea de Apel. Fostul procuror rămâne în arest preventiv”, a menționat pentru UNIMEDIA Maria Vieru.

Fostul procuror din cadrul Procuraturii Anticorupție (PA) Roman Statnîi a fost pus sub învinuire pentru escrocherie în proporții deosebit de mari și exces de putere, săvârșite în interesul unui grup criminal organizat.

Acesta a fost reținut, iar complicele său– conducătorul SA „Natur Bravo”, a fost anunțat în căutare, după ce, aflând din presă despre reținerea fostului procuror, s-a eschivat de la organul de urmărire penală.

Procurorii au depus solicitat arestarea lui Statnîi pentru 30 de zile, demers acceptat de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

La 27 mai, șeful Procuraturii Generale, Alexandr Stoianoglo, a declarat că în prezent, sunt deschise câteva dosare penale pe numele unor procurori, printre care și Roman Statnîi, care se află în arest. „Este o măsură absolut necesară, pentru că ceea ce au făcut acești procurori trece granițele logicii. Referitor la arestul domnului Statnîi, totul era pregătit încă acum 2 luni, dar din cauza carantinei, nu am întreprins acțiuni active. Procurorul, împreună cu un anumit grup de afaceri au preluat de la un businessman averi în sumă de 1 milion 800 de mii de euro. Asta în timp ce omul se afla în penitenciar, în baza unui dosar neînsemnat, precum că a cumpărat o mașină nu la prețul care trebuia. La om era adus notar în penitenciar și el semna că renunță la proprietățile sale. Omul era dus la bancă să transfere propriii bani pe conturile unor companii offshore”, a relatat Alexandr Stoianoglo.


Pub