Biblioteca municipală „B. P. Hasdeu” și-a reluat, parțial, activitatea

Începând de astăzi, 1 iunie 2020, filialele bibliotecii Municipale „B. P. Hasdeu” și-au reluat activitatea cu publicul, cu excepția activităților culturale, informează Primăria Chișinău.

Foto: facebook

Serviciile oferite de instituție în perioada curentă se referă la înscrierea la bibliotecă și obținerea cardului de acces, împrumutul de cărți la domiciliu și restituirea acestora. Restul activităților, precum: lansări de carte, servicii de instruire, întâlnire cu scriitorii etc., vor fi reluate treptat, în funcție de recomandările Comisiei Naționale pentru Sănătate Publică.

Accesul în instituții va fi organizat cu respectarea măsurilor igienice de prevenție a infecțiilor cu Covid-19, atât pentru public, cât și pentru personal. Informații în acest sens au fost prezentate de viceprimarul de ramură, Angela Cutasevici, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

În context e de menționat că abonații bibliotecii, care au luat cărți cu împrumut până la instituirea perioadei pandemice, nu vor fi penalizați pentru depășirea termenului stabilit. Volumele returnate vor fi păstrate o perioadă în cadrul instituției, ca și măsură igienică, iar apoi vor fi repuse în circuit.

Totodată, biblioteca „B. P. Hasdeu” a prevăzut un șir de activități dedicate zilei Internaționale a Copiilor. Astfel, pentru 1 iunie este planificată lansarea programului „Provocarea Verii", etapa I - turneul lecturii. Inițiativa îndeamnă părinții, copii și bunicii să citească. Slogamul activității este „Citește, experimentează, joacă-te”!

De asemenea, rețeaua de biblioteci municipale participă la Maratonul de lectură direct, când timp de 8 ore vor fi citite 70 de povești. Aici participă angajați ai instituțiilor de profil din 24 de județe din România, precum și din Republica Moldova.

Mai mult, pe 4 iunie, anul curent, va fi lansată inițiativa „Biblioteca. Teatrul. Scena”. În cadrul ei, studenții Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice vor citi din literatura clasică, portrete ale eroilor din cărți.

Amintim că ministerul Educației, Culturii și Cercetării a sistat, la mijlocul lunii martie a anului curent, accesul publicului în instituțiile teatral-concertistice, muzee, biblioteci, case de cultură și centre de creație, în scopul prevenirii răspândirii epidemiei virusului Covid-19, la scurt timp după ce Guvernul a declarat Cod Roșu de epidemie cu coronavirus.


Pub