Republica Moldova trece pragul de 300 de decese provocate de noul tip de coronavirus

Republica Moldova trece pragul de 300 de decese provocate de noul tip de coronavirus, după ce în ultimele 24 de ore au fost înregistrate în total alte 10 decese.

Foto: UNIMEDIA

O femeie de 83 ani, din mun. Chișinău, internată la data de 4 mai, la Institutul de Medicină Urgentă, a decedat. Victima suferea și de hipertensiune arterială gr.III, infarct miocardic vechi, encefalopatie discirculatorie de geneză mixtă cu dereglări congnitive.

O altă femeie de 56 ani, din municipiul Chișinău, internată la data de 8 mai, la Spitalul Clinic Muncipal Arh. Mihail, a fost răpusă de boală. Acesta suferea și de hipertensiune arterială gr.II, cardiopatie hipertensivă, bronșită cronică muco-purulentă exacerbare.

Cel de-al 6-lea deces este vorba despre o femeie de 70 ani, din municipiul Chișinău, internată la data de 8 mai, la Spitalul Clinic Muncipal Arh. Mihail. Aceasta suferea și de diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială gr. II, encefalopatie mixtă gr.II.

O altă femeie de 86 ani, din raionul Ocnița, internată la data de 24 mai, la Spitalul Raional Ocnița, a decedat.Victima sufere și de hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie ischemică.

Cel de-al 8-lea deces este vorba despre o femeie de 69 de ani, din raionul Sîngerei, internată la data de 15 mai, la Spitalul Raional Sîngerei, a fost răpusă de boală. Acesta avea și alte comorbidități precum insuficiență cardiorespiratorie, tromboembolie pulmonară, diabet zaharat, hipertonie arterială.

Un alt bărbat de 65 ani, din raionul Sîngerei, internat în stare extrem de gravă, la data de 18 mai, la Institutul de Medicină Urgentă. Bărbatul avea și cancer pulmonar.

Cea de-a 10 victimă de astăzi este o femeie de 55 ani, din municipiul Chișinău,internată la data de 5 mai, la Spitalul Clinic Muncipal Arh. Mihail. Femeia suferea și de comorbidități precum tabagism, hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie hipertensivă, encefalopatie mixta gr. II, obezitate gr II.

În ultimele 24 de ore, alte 3 persoane au decedat de Covid-19.

Astfel, bilanțul deceselor provocate de Covid-19 ajuns la 305.


Pub