Atac tâlhăresc la Ceadîr-Lunga. Un bărbat de 49 de ani și un minor, bănuiți că au bătut cu cruzime un paznic și au furat un tractor

Un bărbat în vârstă de 49 de ani și un minor de 16 ani sunt cercetați penal, fiind învinuiți de tâlhărie. Aceștia au fost identificați de polițiști, unul dintre ei fiind plasat în arest pentru 30 de zile.

Foto: politia.md

La data de 23 mai curent, poliția din Ceadîr-Lunga a fost sesizată despre faptul că în noaptea de 22 spre 23 mai curent, persoane necunoscute ar fi pătruns pe teritoriul unei brigăzi de tractoare din satul Beșghioz, unde au bătut paznicul, apoi i-au legat mâinile și au sustras de pe teritoriu un tractor de model MTZ - 80, în valoare de 70 000 lei. După ce au conștientizat fapta comisă, au abandonat tractorul la câțiva zeci de metri și au fugit.

Astfel, ca urmare a acțiunilor operative întreprinse de polițiști, suspecții au fost localizați. În timpul audierilor, aceștia și-au recunoscut vina.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru tâlhărie. Dacă vor fi găsiți vinovați aceștia riscă închisoare de la 8 la 10 ani.

Bărbatul de 49 de ani a fost reținut pentru 30 de zile. Acesta nu este la prima abatere de la lege, în anul 2005 și-a ispășit pedeapsa pe teritoriul Federației Ruse pentru comiterea unui omor. Minorul este cercetat în libertate.

În prezent sunt întreprinse acțiunile procesuale în vederea întăririi bazei probatorii și transmiterea cauzei penale procuraturii.


Pub