Prințul belgian care a mers la o petrecere în Spania are simptome de Covid. Ce sancțiune riscă acesta

Un prinț belgian care s-ar fi infectat cu noul tip de coronavirus după ce a participat la o petrecere în timpul stării de alertă din Spania și-a cerut scuze pentru gestul său și a spus că „va accepta consecințele”, relatează Digi24.ro.

Foto: EPA

„Regret profund acțiunile mele”, a menționat prințul Joachim al Belgiei într-o declarație pe care a dat-o duminică. Acesta a călătorit în Spania în interes profesional, pe data 26 mai, și a participat la o petrecere două zile mai târziu, în Cordoba, relatează BBC NEWS.

Potrivit presei spaniole, prințul, un nepot al regelui Philippe al Belgiei, a fost printre cei 27 de oameni care au participat la petrecere. „Îmi cer scuze că nu am respectat toate măsurile de carantină din timpul călătoriei mele”, a mai spus prințul în declarație, adăugând: „În aceste momente dificile nu am vrut să jignesc pe nimeni”.

Potrivit regulilor din Cordoba, la orice activitate socială pot participa cel mult 15 persoane.

Poliția spaniolă a început o anchetă după petrecerea la care a participat prințul Joachim. Toți cei care au fost la petrecere ar putea fi amendați cu până la 10.000 de euro.

Acum, toți cei 27 de petrecăreți sunt în carantină. Prințul Joachim, fiul cel mai mic al prințesei Astrid și al 10-lea în linie la tronul belgian, prezintă simptome ușoare de coronavirus.

Spania se află în plin proces de relaxare a unora dintre cele mai dure restricții impuse în Europa.


Pub