Vești bune. O țară europeană grav afectată de pandemia de coronavirus nu a mai înregistrat niciun deces

Ministerul spaniol al Sănătăţii a anunţat luni, pentru ultimele 24 de ore, o nouă scădere a numărului contaminărilor de Covid-19 şi zero decese.

Foto: Shutterstock

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 71 de noi cazuri, depistate prin teste PCR. Faţă de intervalul precedent, numărul a scăzut cu 25, transmite News.ro.

Madrid este regiunea în care au fost detectate cele mai multe noi cazuri, 18, urmată de Catalonia, cu 16, Castilla y León, cu 11, Comunidad Valenciana, cu 6, Navarra, cu 5, şi Aragón, cu 4.

De la începutul epidemiei, Spania a înregistrat 27.127 de decese şi 239.638 de cazuri.

În ultima săptămână, din cauza noii boli au murit 35 de persoane. Trebuie avut în vedere faptul că, în ultima săptămână, Ministerul Sănătăţii a revizuit istoricul deceselor şi contaminărilor diagnosticate prin teste PCR. Cea mai importantă a fost făcută lunea trecută, când ministerul a scăzut istoricul deceselor cu aproximativ 2.000.

În Spania, 70% din teritoriu se găseşte de luni în faza 2 de relaxare a restricţiilor, în timp ce insulele La Gomera, La Graciosa şi Formentera au trecut în faza 3.

Ministrul Transporturilor, José Luis Ábalos, a spus că este posibil ca din 7 iunie să poată fi reluată mobilitatea între regiunile aflate în faza 3, potrivit El Pais.


Pub