Sănătate

Ceaiul de tei poate deveni TOXIC. Cum se prepară corect

“Ceaiul de tei are o întrebuinţare pentru o gamă largă de afecţiuni, dar nu trebuie folosit în mod abuziv”, ne avertizează medicii.

Dr. Cătălin Luca spune că ceaiul de tei are un efect calmant şi liniştitor al pentru copii, ajutându-i să doarmă mai bine. La bebeluşi, atenţia trebuie să fie sporită. Specialistul spune că ceaiurile consumate de copiii mai mici de şase luni pot avea şi efecte neplăcute.

“Împiedică absorbţia fierului în organism, iar ceaiurile îndulcite cu zahăr sau cele instant îi pot crea dureri de stomac şi o stare de agitaţie. De asemenea, ceaiul poate deshidrata bebeluşul deoarece, consumat în cantităţi mari pentru vârsta lui, ceaiul îi poate suprasolicita rinichii”, a precizat medicul, citat de adevarul.ro.

Printre persoanele care nu trebuie să consume ceai se numără gravidele (în special în ultimul trimestru de sarcină, pentru că substanţele din tei subţiază sângele şi creşte riscul de hemoragie postpartum), pacienţii cu anemie (împiedică absorbţia de fier), cardiacii (poate accelera ritmul cardiac) şi şoferii (teiul poate produce ameţeală şi stare de somnolenţă).



Ceaiul de tei face minuni atunci când suferim de dureri de cap, oboseală, răceală şi gripă, anxietate. Important este să fie preparat corect pentru a beneficia de toate proprietăţile sale.

Floarea de tei, mărunţită bine, se infuzează, nu se fierbe, pentru nu mai mult de 4 minute. Când apa prinde o culoare roşie-maronie intensă nu se mai bea, pentru că ceaiul este toxic.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *