Acordarea suportului monetar pentru 93 de persoane din municipiul Chișinău, aflate în situație de dificultate

   2004

Comisia municipală pentru protecția persoanelor aflate în situație de dificultate, convocată vineri, 29 mai, a.c., a decis acordarea suportului monetar pentru 93 de persoane din Chișinău, în valoare totală de 474,4 mii lei.

Banii oferiți de autoritățile administrației publice locale sunt prevăzuți pentru prevenirea/diminuarea sau depășirea situației de dificultate, precum și prevenirea excluziunii sociale.  

Conform prevederilor Regulamentului privind funcționarea serviciului social „Suport monetar acordat familiilor/persoanelor defavorizate", aprobat prin decizia CMC nr. 6/11 din 04.10.2018, ajutorul financiar se acordă beneficiarului pentru satisfacerea necesităților (alimentație, îmbrăcăminte, obiecte de primă necesitate) sau pentru reparația locuinței și/sau reparația/construcția sobei, adaptarea locuinței la necesitățile persoanei, procurarea combustibilului pentru prepararea hranei și pentru încălzire în sezonul rece, procurarea mobilierului adaptat la necesități, precum și alte necesități stabilite în planul individualizat de asistență.

Cuantumul suportului monetar nu va depăși suma de 6 000 de lei. 

Familia/persoana este considerată eligibilă pentru Serviciul social de suport monetar adresat familiilor/persoanelor defavorizate, care întrunesc cumulativ următoarele condiții:

-         este în situație de dificultate confirmată în baza rezultatelor evaluării necesităților de către echipa multidisciplinară;

-         membrii familiei / persoanei defavorizate sunt cetățeni ai Republicii Moldova sau, după caz, străini specificați în art. 2 alin. (1) din Legea nr. 274 din 27 decembrie 2011 privind integrarea străinilor în Republica Moldova, cu domiciliul legal în municipiul Chișinău,

-         familia/persoana nu beneficiază/nu a beneficiat pe parcursul unui an în curs de ajutor bănesc în cadrul Serviciului social, sprijin pentru familiile cu copii și nu se află la întreținerea deplină a statului.