Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Desfășurarea comerțului ambulant stradal în sezonul estival 2020

   1992

Primăria municipiului Chișinău informează că în perioada: 1 iunie 2020 - 31 octombrie 2020, în capitală va fi organizat comerțul ambulant stradal, cu înghețată, băuturi răcoritoare și produse de patiserie. Potrivit dispoziției semnate de primarul general, Ion Ceban, acest tip de comerț se va desfășura în zonele de odihnă a cetățenilor (grădini publice, parcuri, scuaruri), pe străzile și bulevardele principale ale orașului.  

În fiecare zonă în parte se stabilește amplasarea a câte o singură unitate de comerț ambulant (rulotă, tonetă), iar în spațiile cu circulație pietonală intensă, până la 3 unități de comerț ambulant.

Direcția generală comerț, alimentație publică și prestări servicii va recepționa notificările privind inițierea activității pentru unitățile de comerț ambulant, amplasat conform locurilor stabilite.

Viceprimarul de ramură, Inga Ionesii, a informat că acest gen de comerț este prevăzut doar pentru perioada estivală, urmând ca agentul economic să asigure evacuarea unității de comerț ambulant, odată cu expirarea termenului prevăzut în autorizația de amplasare.

E de menționat că activitatea comercială ambulantă stradală, în sezonul estival va fi realizată cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire și diminuare a răspândirii infecției COVID-19.