Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Grădina Zoologică din capitală și-a reluat activitatea

   2412

Primăria municipiului Chișinău informează că astăzi, de Ziua Internațională a copiilor - 1 iunie, Grădina Zoologică din capitală și-a reluat activitatea cu publicul, cu respectarea măsurilor de protecție contra COVID-19, atât pentru vizitatori, cât și pentru personal.

Odată cu redeschiderea menajeriei, autoritățile municipale a venit cu o surpriză pentru locuitorii capitalei. Astfel, a fost inaugurată o nouă zonă pentru animale - „Grădina Ursului", unde cei 2 urși bruni și 13 lupi vor dispune de mai mult spațiu și condiții mai aproapede habitatul lor natural.

În context, primarul general, Ion Ceban, a efectuat o vizită de lucru la Î.M. „Grădina Zoologică" pentru a se asigura că sunt create toate condițiile pentru vizitatori, după realuarea activității zonei de agrement din capitală. „Am discutat cu angajații și le-am mulțumit pentru implicare și dedicație în tot ceea ce fac, pentru efortul depus la crearea noii zone de pe teritoriul menajeriei, precum și construcția celor 2 mari voliere pentru urși și lupi", a menționat edilul capitalei.

Totodată, primarul capitalei a venit cu un apel către cetățeni să respectate măsurile igienice și recomandările Comisiei Naționale pentru Sănătate Publică.

E de menționat că pe parcursul ultimelor 2 luni, perioadă în care Grădina Zoologică din Chișinău a fost închisă pentru vizitatori, au venit pe lume mai multe animale printre care: un măgăruș, 2 căprițe sălbatice siberiene, o lamă, un cangur, 3 mufloni și 7 pui de emu, care face parte din familia struțului.