08:52:00 19.03.2024
Stiri

Premierul Chicu TRIȘEAZĂ cu privire la noua lege a ONG-urilor? „Poate e cazul să nu promoveze cu tot dinadinsul dreptul fundației „Din suflet” a Galinei Dodon de a finanța campania electorală a lui Dodon”

Actualitate 01.06.2020 11:09 Vizualizări1905 Autor: Ziarul National
Premierul Chicu TRIȘEAZĂ cu privire la noua lege a ONG-urilor? „Poate e cazul să nu promoveze cu tot dinadinsul dreptul fundației „Din suflet” a Galinei Dodon de a finanța campania electorală a lui Dodon”


Prim-ministrul Ion Chicu susține că proiectul de lege cu privire la organizațiile necomerciale ar fi, în redacția actuală, în detrimentul R. Moldova și reprezintă o încercare de „lichidare a statului R. Moldova”. Mai mult, oficialul afirmă că proiectul nu va fi votat în lectura a doua, dacă nu se va ține cont de amendamentele propuse de Comisia parlamentară juridică, pentru numiri și imunități.

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritet (PAS), Sergiu Litvinenco, declară însă că astfel de amendamente nici nu ar exista, cu excepția faptului ca legea ar urma să intre în vigoare pe 1 ianuarie 2021.

„Ați remarcat animozitățile și agitația celor finanțați de pe extern, prin intermediul ONG-urilor. Chipurile vor să ajute la dezvoltarea țării, dar de fapt au obiectivul să distrugă țara. Noi nu suntem împotriva legii, dar numai nu în redacția din anul 2018. Prin intermediul ONG-urilor, de fapt, R. Moldova își pierde în linii mari independența. Activitățile politice vor fi finanțate prin intermediul ONG-urilor. R. Moldova, ca stat, trebuie să aibă controlul asupra activităților pe intern”, a spus astăzi Ion Chicu, în cadrul unui briefing de presă.

Citește și: Dodon este împotriva legii ONG-urilor și AMENINȚĂ cu ruperea ACORDULUI de coaliție cu PD. „Dacă printr-o minune această lege trece, asta înseamnă desfacerea Acordului de coaliție”

Acesta a adăugat că deputații ar trebui să ia în considerare amendamentele propuse de Comisia parlamentară juridică. „Sper foarte mult că Parlamentul va vota această lege luând în considerare amendamentele aprobate de comisie săptămâna trecută. Ceea ce fac unii exponenți ai opoziției, în dorința de a promova această lege votată în 2018, este o încercare de a lichida statul R. Moldova. Eu cred că orice om responsabil nu trebuie să se împace cu o asemenea abordare”, a punctat Chicu, după întrevederea de astăzi cu președintelde Igor Dodon.

Citește și: Proiectul de lege cu privire la organizațiile necomerciale a trecut de Comisia juridică: „Nu putem vorbi despre îndeplinirea condiționalității față de UE”

De partea cealaltă, deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, spune că Ion Chicu și Igor Dodon sunt gata să dea cu piciorul la 30 de milioane de euro pe care ar trebui să le primească R. Moldova de la UE, doar pentru ca șeful statului să-și poată finanța campania prezidențială prin intermediul Fundației „Din suflet”.

Citește și: ADEVĂRUL despre proiectul LEGII cu privire la organizațiile necomerciale și „MANIPULĂRILE” lui Dodon și Chicu: „Refuzul de a vota în a doua lectură această lege ne plasează în rând cu „statele BANANIERE”. Mai exact, cu statele totalitare”

„Pentru Dodon, Chicu și alții care critică noua lege a ONG-urilor – PSRM nu a înaintat amendamente la proiectul respectiv de lege. Unicul amendament a fost din partea lui Vasile Bolea și a vizat intrarea în vigoare – acesta a propus ca legea să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2021. Atât. Niciun alt amendament care ar fi în măsură să scoată normele care, după cum spun ei, sunt „împotriva intereselor naționale”, nu a fost înaintat. Și proiectul, între altele, are deja raport final de la comisia de bază.

De aceea, poate totuși e cazul să renunțe să promoveze cu tot dinadinsul dreptul fundației „Din suflet” a Galinei Dodon de a finanța campania electorală a lui Igor Dodon, lipsind astfel R. Moldova și cetățenii ei de 30 de milioane de euro atât de necesare în aceste vremuri grele”, a punctat Litvinenco.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

15.03.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Raportul lui Dorin R...

11.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cât de naivă e „șefa...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md