10:56:37 25.04.2024
Stiri

Fost deputat ucrainean, OMORÂT pe teritoriul R. Moldova și aruncat într-o fântână: Ce pedeapsă a primit ucigașul

Actualitate 01.06.2020 11:56 Vizualizări1062 Autor: Ziarul National
Fost deputat ucrainean, OMORÂT pe teritoriul R. Moldova și aruncat într-o fântână: Ce pedeapsă a primit ucigașul


Un ex-deputat în vârstă de 59 de ani din Rada ucraineană, Regiunea Jitomir, a fost găsit mort acum doi ani, pe 18 mai 2018, într-o fântână din preajma comunei Grătieşti, suburbie a Chișinăului, cu semne de moarte violentă.

Unul dintre ucigași, un cetățean al Ucrainei, extrădat în vara anului trecut din Belgia pentru omorul intenționat al fostului deputat pe teritoriul Republicii Moldova, a fost condamnat la 17 ani închisoare.

Procuratura municipiului Chişinău, oficiul Râşcani, care a solicitat condamnarea inculpatului la detenție pe viață, anunţă că va contesta sentința, deoarece o consideră prea blândă.

Potrivit procurorilor, ex-deputatul a ajuns la Chişinău în seara zilei de 15 mai 2018 pentru a se întâlni cu inculpatul și cu complicele acestuia, ambii cetăţeni ucraineni, cu care stabilise din timp o întrevedere în sectorul Botanica al capitalei. Fiind preluat cu maşina de către cei doi şi deplasându-se pe traseul Chişinău – Bălţi, indivizii au strangulat victima, iar pentru a ascunde urmele infracțiunii i-au aruncat cadavrul într-o fântână de lângă Grătieşti.

Imediat după crimă, făptașii au părăsit teritoriul republicii. Totuşi, procurorii au reuşit să-i identifice şi să descopere crima, indivizii fiind anunţaţi în căutare internaţională.

În vara anului trecut, unul dintre învinuiţi a fost reţinut pe teritoriul Belgiei şi extrădat autorităţilor Republicii Moldova pentru a fi tras la răspundere penală, iar complicele acestuia continuă să fie căutat, materialele în privinţa lui fiind disjunse într-o procedură separată.

Învinuitul nu-şi recunoaște vina şi refuză să facă declaraţii.

Oamenii legii spun că omorul a fost planificat din timp, iar învinuiţii au pus la cale toate detaliile crimei, ademenind victima pe teritoriul Republicii Moldova, mizând astfel că nu vor putea fi identificaţi şi traşi la răspundere pentru cele săvârşite.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md