11:25:58 25.04.2024
Stiri

UMILINȚĂ pentru Vladimir Putin! Războiul declarațiilor între ruși și americani

Știri 01.06.2020 16:00 Vizualizări1343 Autor: Ziarul National
UMILINȚĂ pentru Vladimir Putin! Războiul declarațiilor între ruși și americani


Schimb de replici fabulos între americani și ruși, după lansarea rachetei Space X, sâmbătă, la Cape Canaveral! Euforia manifestată de președintele american Donald Trump a fost persiflată de ruși, care au transmis un mesaj care a descrețit frunțile multora.

Agenţia spaţială rusă Roskosmos a ironizat duminică reacția lui Donald Trump după lansarea reuşită a rachetei Space X, companie care aparține miliardarului Elon Musk. Și acesta din urmă a transmis săgeți către ruși, după 6 ani de la eșecul Space X din 2014.

Președintele Donald Trump a participat la lansarea de zilele trecute, după care a spus: „Această putere, această tehnologie, este incredibil!”, a exclamat Donald Trump, promiţând că americanii vor pune piciorul în curând pe Marte şi că SUA vor dispune curând de „armele cele mai extraordinare imaginate vreodată”.

„Trambulina funcţionează!”

Răspunsul rușilor nu s-a lăsat deloc așteptat. „Nu am înţeles isteria declanşată de lansarea reuşită a capsulei Crew Dragon”, a reacţionat pe Twitter purtătorul de cuvânt al Roscosmos, Vladimir Ustimenko. „Ceea ce ar fi trebuit să se întâmple de mult timp s-a întâmplat”, a adăugat el, într-o aluzie la un precedent eşec al Space X, în 2014, în urma căruia şeful Agenţiei spaţiale ruse, Dmitri Rogozin, sugerase SUA să-şi cumpere o trambulină.

Nici Elon Musk nu s-a lăsat mai prejos, iar acum a transmis într-o conferință un mesaj care a ajuns până în Rusia. „Trambulina funcţionează!”, a spus milionarul american.

Sâmbătă, în Florida, a avut loc lansarea rachetei private SpaceX care a transportat doi astronauţi americani spre Stația Spațială Internațională, punând capăt unui monopol rusesc de nouă ani asupra zborurilor cu echipaj uman cu destinaţia stația spațială orbitală.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md