Templul Taj Mahal a fost avariat de furtuni puternice

Furtuni puternice în urma cărora au murit vineri cel puţin 13 oameni în regiunea Agra din nordul Indiei au afectat şi templul Taj Mahal, a declarat, duminică, o sursă oficială pentru AFP, transmite Agerpres.

Foto: Trip Gourmets

"O balustradă care făcea parte din structura iniţială a monumentului a fost deteriorată. O altă balustradă mai recentă, un plafon fals din zona în care aşteaptă turiştii şi soclul porţii principale de acces la monument au fost de asemenea avariate", a afirmat şeful serviciilor arheologice din India, Vasant Kumar Swarnkar.

Templul Taj Mahal, una dintre cele şapte minuni ale lumii moderne şi principala atracţie turistică a Indiei, a fost închis de la jumătatea lunii martie din cauza epidemiei de COVID-19.

Fotografiile realizate duminică de jurnaliştii AFP arată că o parte dintr-o balustradă a structurii a dispărut complet.

Structura principală a mausoleului construit de împăratul mogul Shah Jahan în memoria soţiei sale Mumtaz Mahal este intactă.

O serie de furtuni puternice au afectat, vineri, întreaga regiune, cel puţin 13 persoane pierzându-și viața.

Aceste furtuni sunt frecvente în sezonul musonic din India, care durează între lunile iunie şi octombrie. Anul trecut, în lunile august şi septembrie, mai multe furtuni care au afectat statul Madhya Pradesh, din centrul ţării, au provocat moartea a 150 de oameni.


Pub