Unii cetățeni nu au putut trece vama Palanca, după reluarea traficului pentru călători în șase puncte de trecere la frontiera cu Ucraina: Răspunsul Poliției de Frontieră

Unii cititori ai portalului de știri UNIMEDIA au expediat mesaje la adresa redacției precum că astăzi, după ce au văzut mesajul autorităților că se redeschid șase puncte de trecere moldo-ucrainene, printre care și Palanca, aceștia au plecat la drum, însă nu au fost lăsați să treacă frontiera Palanca. Reportera UNIMEDIA a solicitat Poliției de Frontieră să explice cetățenilor care sunt regulile de trecere a frontierei în perioada pandemiei.

Foto: Mihaela Pînzari/ Facebook

Potrivit Poliției de Frontieră, polițiștii de frontieră din punctul de trecere Palanca, au relatat că au existat, pe parcursul zilei de astăzi, persoane care au fost returnate de la punctul de trecere, pentru că nu întruneau condițiile de intrare în Ucraina.

„De regulă, toate persoanele care ne contactează pentru a se informa despre regulile de traversare a frontierei, în special în perioada pandemică, sunt informați că ei pot traversa granița Republica Moldova dacă prezintă un pașaport valabil și nu au interdicție de a părăsi țara”, a precizat pentru UNIMEDIA Poliția de Frontieră.

PF / Sursa:Mihaela Pînzari/facebook

Pentru a evita situațiile similare, Poliția de Frontieră a Republicii Moldova vine cu câteva recomandări pentru cetățeni.

„Recomandăm să se documenteze despre regulile de intrare, aflare sau tranzitare a statului vecin, fie este vorba de România sau Ucraina, deoarece toate statele, în situația actuală, au instituite un șir de restricții de intrare pentru cetățenii străini”, a precizat reprezentantul Poliției de Frontieră.

Amintim că la data de 29 mai curent, începând ora 08:00, și-au reluat activitatea mai multe puncte de trecere situate la frontiera cu Ucraina.

Este vorba despre punctele de trecere: PTF comun Palanca-Maiaki-Udobnoe (rutier/internațional); PTF Ocnița - Sokireanî (rutier/internațional); PTF Larga - Kelmențî (rutier/fero/internațional); PTF Criva - Mamaliga (fero/internațional); PTF Basarabeasca - Serpniovo (fero/internațional);


Pub