Sănătate

Beneficiile necunoscute ale Mâinii Maicii Domnului. Tratează o mulţime de afecţiuni

Mâna Maicii Domnului este o plantă ale cărei flori au un miros care te relaxează şi te îndeamnă la meditaţie, putând fi utilizate în cadrul sesiunilor de aromaterapie. Nu trebuie uitate însă nici proprietăţile antiinflamatoare ale florilor de caprifoi, o infuzie preparată din acestea putând ameliora durerile de cap, dar şi afecţiunile din sfera ORL, dacă ceaiul se foloseşte pentru gargară.

Trebuie amintit şi faptul că şi inflamatiile mamare pot fi diminuate dacă se aplică cataplasme cu infuzie de caprifoi. În plus, s-a dovedit faptul că această plantă-minune poate preveni apariţia cancerului de san.

Dacă sistemul tău imunitar este slăbit, din nou, poţi apela la beneficiile caprifoiului. Pe lângă faptul că te poate feri de infecţiile virale, infuzia de Mâna Maicii Domnului poate fi consumată şi pentru a trata unele simptome neplăcute ale răcelilor, cum ar fi febra, tusea şi durerea în gât. La fel de bine se poate vindecă şi cistită, consumând un astfel de ceai.

Afecţiunile intestinale sunt şi ele pe lista de boli ce pot fi tratate folosind acest remediu naturist. Se pare că şi germenii precum Salmonela îşi găsesc nasul astfel, mai ales pentru Mâna Maicii Domnului ajută la eliminarea toxinelor şi altor cauze care determina problemele intestinale.

Nu în ultimul rând, trebuie să ştii că uleiul extras din florile de caprifoi este un ingredient folosit şi în industria cosmetică. Substanţele conţinute de plantă lupta împotriva îmbătrânirii premature şi contribuie la redarea luminozităţii şi a prospeţimii tenului. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *