Furt de 139 mii lei dintr-un apartament din centrul capitalei. Un bărbat de 31 de ani, reținut de polițiști

A sustras mai multe haine și bijuterii dintr-un apartament, din sectorul centru al capitalei, în valoare de 139 de mii lei. Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 31 de ani, locuitor din Chișinău care a fost reținut de polițiști. Dacă va fi găsit vinovat. suspectul riscă închisoare de până la 4 ani.

Foto: politiacapitalei.md

Dispeceratul Inspectoratului de Poliție Centru a fost alertat de către proprietara apartamentului în vârstă de 30 de ani, care le-a comunicat că din locuință i-au fost sustrase mai multe bunuri materiale.

Individul ar fi sustras haine, bijuterii și cosmetică, cauzând proprietarei un prejudiciu în sumă de 139 000 lei. În urma cercetării la fața locului, forțele de ordine au stabilit că suspectul a pătruns în locuința de pe str. M. Eminescu prin deteriorarea lacătului.

În urma măsurilor speciale de investigații întreprinse de ofițerii de investigație a inspectoratului Centru, bărbatul a fost reținut și escortat la inspectorat pentru audieri.

În cadrul acțiunilor procesual penale suspectul și-a recunoscut vinovăția comunicând că a comis infracțiunea din lipsă de bani. O parte din bunurile sustrase le-au vândut, iar o parte din bunuri au fost depistate de forțele de ordine la bărbat acasă.

Suspectul nu este la prima abatere, anterior fiind judecat pentru infracțiuni similare.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru furt, infracțiune care conform legislației penale în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 ore la 240 ore sau cu închisoare de până la 4 ani.


Pub