ANSA anunță că va retrage autorizațiile de funcționare a agenților economici din piețele alimentare, dacă nu vor respecta decizia CSE

Inspecție la Piața Centrală din Chișinău. Directorul General al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), Vladislav Cotici, însoțit de șeful general adjunct, Oleg Lișcenco, au mers să verifice în ce măsură sunt îndeplinite măsurile impuse de Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică, pentru a-și relua activitatea, din data de 1 iunie.

„Bineînțeles că mai este de lucru. Administratorii acestor hale sunt în plină fază de îndeplinire a măsurilor de igienizare, dezinfecție, delimitare a spațiului corespunzător – intrare - ieșire, pentru a gestiona corect fluxul de cumpărători care vor veni la piață. Totodată, suntem aici pentru a vedea cum vor fi în stare acești administratori să monitorizeze atât persoanele care vor comercializa produsele, cât și pe cele care vor cumăra produsele din piață”, a declarat directorul general ANSA, Vladislav Cotici.

„Gradul de pregătire pentru redeschidere încă nu este unul excelent, dar este satisfăcător. Suntem în plină monitorizare a acestui lucru și vreau să menționez faptul că, dacă acele măsuri stipulate în decizia Comisiei nu vor fi îndeplinite, ANSA își rezervă dreptul de a retrage autorizațiile de funcționare și nu va fi posibilă activitatea agenților”, a atenționat Cotici.

Următoarea inspecție va fi realizată luni, 1 iunie, iar ANSA a elaborat o fișă cu instrucțiuni concrete, în baza căreia inspectorii vor evalua gradul de pregătire pentru redeschiderea halelor.


Pub