Igor Dodon va participa la parada militară de la Moscova, din 24 iunie, la invitația lui Vladimir Putin

Președintele Igor Dodon a primit astăzi o invitație oficială din partea președintelui rus, Vladimir Putin, de a participa la parada militară din 24 iunie, anul curent, cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la Ziua Victoriei.

Foto: Aif.md

Anunțul a fost făcut de purtătoarea de cuvânt a șefului statului, Carmena Sterpu, care a menționat faptul că Igor Dodon a acceptat invitația lui Vladimir Putin și a confirmat faptul că va participa la evenimentele ce vor avea loc în Piaţa Roşie din Moscova.

Președintele Igor Dodon a primit astăzi o invitație oficială din partea președintelui rus, Vladimir Putin / Sursa:Carmena Sterpu//Facebook

Tradiționala paradă militară care are loc la data de 9 mai a fost amânată în acest an din cauza pandemiei de Covid-19. Acum două zile, Vladimir Putin a ordonat ca aceasta să aibă loc la data de 24 iunie, anul curent.

Data de 24 iunie este simbolică în Rusia pentru că este cea a primei mari defilări după victoria asupra naziştilor, care a avut loc în 1945. Data la care parada este organizată în mod obişnuit, 9 mai, se referă - potrivit Moscovei - la data capitulării Germaniei naziste.


Pub