Primarul general s-a întâlnit cu reprezentanții asociațiilor veteranilor de război din Chișinău

   2478

Primarul general, Ion Ceban, s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții asociațiilor de veterani din municipiu, la solicitarea acestora.

Reprezentanții veteranilor de război din Transnistria și din Afganistan au informat primarul general despre problemele cu care se contruntă aceștia, în raport cu autoritățile administrației publice locale, inclusiv cele privind neexecutarea hotărârilor de judecată privind asigurarea cu spațiu locativ a veteranilor, modificarea unor acte adminsitrative, care ar permite redistribuirea unor spații locative acestei categorii de cetățeni, soluționarea chestiunilor de ordin locativ-comunal, și atitudinea anumitor servicii de profil pentru problemele invocate de cetățeni.

Alte subiecte s-au referit la acordarea de servicii medicale gratuite, alocarea de spații nelocative pentru necesitățile veteranilor, reparația de monumente, asigurarea procesiunilor funerare gratuite pentru veteranii cu merite etc.

Pe parcursul întrevederii, primarul general a invitat la discuții mai mulți reprezentanți ai municipalității, responsabili de domeniile pentru care au fost invocate probleme și a dat indicații de a monitoriza situația pentru cazurile abordate.

Ion Ceban a avut un mesaj drastic față de responsabilii vizați: ori soluționează problemele curente enunțate de veterani, ori își depun demisia. De asemenea, șefii de la Direcția locartiv-comunală și de la Direcția generală economie, reforme și relații patrimoniale, urmează să raporteze luni, la ședința operativă despre chestiunile prezentate la dialogul cu veteranii.

Pentru anumite subiecte, precum necesitatea preluării la balanța municipalității a anumitor apartamente de la dezvoltatorii imobiliari, în schimbul acordării terenurilor pentru construcții, care necesită implicarea Consiliului municipal Chișinău, primarul a sugerat reprezentanților asociațiilor de veterani să vină să se expună la ședința Biroului permanent al CMC, care se va convoca săptămâna viitoare.   

Părțile au convenit organizarea de întrevederi o dată pe lună, pentru a monitoriza soluționarea probelemelor veteranilor, care țin de competența administrației publice locale.