18:02:39 19.04.2024
Stiri

VIDEO, FOTO // Ample ACȚIUNI DE PROTEST în toate raioanele R. Moldova. Cetățenii R. Moldova, susținuți de Partidul „ȘOR”, i-au cerut lui Dodon să demisioneze: „Guvernare este mai periculoasă decât COVID-19”

Actualitate 29.05.2020 15:28 Vizualizări1875 Autor: Ziarul National
VIDEO, FOTO // Ample ACȚIUNI DE PROTEST în toate raioanele R. Moldova. Cetățenii R. Moldova, susținuți de Partidul „ȘOR”, i-au cerut lui Dodon să demisioneze: „Guvernare este mai periculoasă decât COVID-19”


Partidul „ȘOR”, alături de cetățenii R. Moldova, au cerut astăzi, în cadrul unor acțiuni de protest la toate sediile PSRM din toate raioanele republicii, de la Briceni până la Cahul, demisia președintelui Igor Dodon. Protestatarii l-au numit pe Igor Dodon „răul cel mare”, pentru că „și-a subordonat instituțiile statului și a dus țara într-o criză economică iminentă”. Cetățenii au cerut guvernării lui Dodon să demisioneze și să fie nominalizat urgent un nou executiv, capabil să gestioneze situația din țară.

Potrivit unui comunicat de presă al Partidului „ȘOR”, amplele acțiuni de protest au avut loc în toate raioanele, la fiecare sediu al PSRM-ului din orașele republicii. Astfel, oamenii și-au exprimat nemulțumirea și îngrijorarea în legătură cu prăbușirea economiei și a sferei sociale.

Protestatarii au scandat: „PSRM - krîșa bandiților și tâlharilor”, „Jos guvernarea socialistă”, „Guvernare mai periculoasă decât COVID-19”, „PSRM, virusul Moldovei”, „Jos guvernarea josnică”, „STOP genocidului social!”, „Jos Dodon!” și „Socialiștii - dușmanii poporului!”.

„Guvernul lui Dodon este cel mai antisocial guvern din câte a avut Moldova. Iată de ce trebuie să plece! Dodon mai vrea un mandat de președinte, dar ar trebui să se pregătească de primul mandat la pușcărie”, a declarat la unul dintre protestatari din Orhei.

Guvernul Chicu, în opinia protestatarilor, nu a putut face față crizei provocate de epidemie. „În perioada stării de urgență, guvernarea a demonstrat că e mai periculoasă decât coronavirusul. Pentru că iresponsabilitatea și minciuna ucide mai mult decât virusul. Guvernarea trebuie condusă pe ultimul drum la cimitirul politic”, a declarat un protestatar la Florești, citat de comunicatul de presă al formațiunii.

Un cetățean din Bălți a declarat că oamenii nu au încredere în această guvernare. „Această guvernare antipopulară trebuie să plece. Să plece până nu a ucis totul în țară”, a spus el.

Un alt cetățean, care a protestat la sediul PSRM din Sângerei, a cerut în discursul său demisia președintelui Igor Dodon, declarând că „politica socială și economică a lui Dodon este să jupoaie câte șapte piei de pe noi ca să le ajungă lor bani” și că Dodon se pregătește să le dea cetățenilor salariile în sicrie.

La finalul acțiunilor de protest, cetățenii au adoptat declarații pe care le-au transmis la oficiile PSRM din toată țara. În declarații ei cer președintelui Igor Dodon să demisioneze, iar guvernării socialiste – să plece, pentru că nu a reușit să facă față situației din țară și au dus țara la dezastru.

Potrivit declarației, în timp ce economia națională degradează de la o zi la alta, autoritățile nu au prezentat un plan de salvgardare, urmărindu-și doar interesele meschine. „Suntem îngrijorați de criza economică iminentă în care a intrat țara noastră”, au mai atras atenția cetățenii.

„Constatăm că puterea în R. Moldova este capturată de Dodon. El este răul cel mai mare pentru că și-a subordonat instituțiile statului și a fost incapabil să gestioneze situația. El trebuie să plece cât mai repede”, au mai cerut participanții la proteste.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md