(video) Reportaj despre râurile Moldovei. Cele mai actuale imagini din zonele poluate din țară

apelemoldovei

Apa este una dintre cele mai importante resurse naturale de pe planetă datorită căreia fiecare dintre noi trăiește și se bucură de viață. Acesta este unul dintre motivele pentru care trebuie să o prețuim și să avem grijă de ea.

„Din păcate, realitatea noastră arată altfel.

În acest context, Centrul Național de Mediu lansează un reportaj despre starea alarmantă a resurselor de apă de suprafață. Acesta aduce pe ecran cele mai actuale imagini din zonele poluate din Moldova, consultă o serie specialiști în domeniul protecției mediului, printre care directorul adjunct al Agenției «Apele Moldovei», șefa Laboratorului de referință de mediu al Agenției de Mediu, ex-secretara de stat la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, președinta Centrului Național de Mediu. Reportajul, de asemenea, comunică despre rolul Inițiativei Apă a Uniunii Europene în Republica Moldova, care vine să contribuie la procesul pe care țara noastră trebuie să-l parcurgă pentru îmbunătățirea stării resurselor acvatice.

Acest reportaj descrie atât problemele, cât și soluțiile pe care trebuie să le întreprindem pentru a redresa situația. Timp de mai mulți ani, organizația noastră a atenționat despre pericolele poluării apelor, însă de această dată ne dorim în mod special să accentuăm faptul că degradarea apei din râuri și lacuri atinge cote extrem de înalte. Nivelul de poluare și degradare a râurilor interne este atât de mare, încât riscăm să provocăm daune ireversibile mediului ambiant, care la rândul său pune în pericol viața omului.

Reportajul este realizat cu ajutorul Inițiativei Apă a Uniunii Europene, a fost filmat timp de două luni, perioadă în care echipa de filmare s-a deplasat în teritoriu și a documentat starea câtorva râuri din Moldova. E vorba de râurile Nistru, Bâc, Tigheci și Răut”, se precizează în comunicatul de presă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente