(video) “Hype” pe internet! Nissan a arătat următorul coupe sport Z

“Hype” pentru fani pe de o parte, veşti proaste pentru mai mulţi angajaţi Nissan pe de altă parte. După planul anunţat de Alianţa Renault-Nissan-Mitsubishi, niponii şi-au anunţat intenţiile de pe front propriu, împreună cu un filmuleţ intrigant.

În imagini apare pentru prima dată şi într-o formă clară un automobil, care va veni să înlocuiască pe piaţă actualul coupe sport 370Z! Se vehiculează în spaţiul online că va fi numit 400Z şi va fi dotat cu un motor cu 400 CP (de la Infiniti Q60 sau Project Black S?), cuplat fie la o transmisie manuală sau automată, cu tracţiune spate.

Premiera modelului ar putea avea loc până la sfârșitul anului curent, deşi o dată fixă nu a fost anunţată.

Aşadar, pentru următorii circa patru ani de activitate, compania Nissan intenționează, ca parte a reducerii costurilor, să închide mai multe uzine, iar gama globală de modele să fie redusă semnificativ.

Nissan va închide uzina din Barcelona, unde este asamblat în prezent pickup-ul Navara (producția sa va fi mutată în Africa de Sud) și utilitara electrică e-NV200 (producţia îi va fi mutată pe linia fabricii Renault din Maubeuge, Franţa). De asemenea, fabrica din Indonezia va fi închisă, iar forţele vor fi concentrate pe cea din Thailanda ca principală şi singură platformă de producţie de maşini pentru piaţa din regiunea ASEAN.

Gama globală va fi redusă de la modelele actuale de 69 la 55! Până la sfârşit de 2023 (anul fiscal), compania intenționează să reducă producția globală cu 20%, de la 7.2 milioane la 5.4 milioane de vehicule pe an (astfel fiind dat de înţeles faptul că acea cursă globală de lider în vânzări în cadrul unui concern auto nu mai este o prioritate?) În acelaşi timp, se doreşte atingerea ratei de utilizare a fabricilor de peste 80%, ceea ce va face operațiunile mai profitabile.

Modelele cheie din noua paradigmă vor fi mașinile electrice, crossoverele din segmentele C și D, precum și mașinile sport. În context, Nissan a publicat deja un teaser video (vezi mai sus) cu o gamă de modele pe care le va lăsa în gamă sau pe frontul principal: Ariya, Armada (Patrol), Frontier, Kicks, Murano, Navara, Note, Pathfinder, Qashqai, Rogue, Terra, X-Trail şi noul Z-car.

Nissan se va concentra pe piețele din SUA, China, Japonia și Mexic: pentru acestea compania va actualiza gama mai des și timp de un an și jumătate va prezenta 12 mașini noi. Restul regiunilor vor avea statutul de “secundare”: în Europa, compania va continua să vândă crossovere și maşini comerciale ușoare, iar principalul loc de producție a lor va rămâne uzina britanică din Sunderland.

Vânzările în Coreea de Sud se vor opri cu totul! Există, de asemenea, detalii despre cum vor avea loc operaţiunile pe piaţa rusă. Nissan va rămâne pe această piaţă, deși nu va mai vinde autoturisme. Toate eforturile vor fi aruncate pe SUV-uri şi crossovere (Terrano, Qashqai, X-Trail şi Murano), gama fiind pregătită de o actualizare completă în termen de patru ani. Unele modele noi sunt, de asemenea, promise. Centrul tehnic și uzina din Sankt Petersburg vor continua să funcționeze.

Dar iată experimentul cu brandul Datsun în Rusia se apropie de sfârșit. Oficial s-a confirmat faptul că producția de mașini Datsun cu forţele AvtoVAZ va fi întreruptă în decembrie 2020. Amintim că acest brand istoric a fost reînviat la sfârșitul anului 2012 pentru țările din CSI, India, Indonezia, Nepal și Africa de Sud.

Prin punerea în aplicare a planului, Nissan își propune să atingă o marjă de profit operațională de 5% și o cotă de piață globală durabilă de 6% până la sfârșitul anului fiscal 2023, inclusiv contribuții proporționale din partea întreprinderii sale în participațiune de 50% din China. Partenerii de Alianţă vor partaja între ei resursele, inclusiv producția, modelele (platformele) și tehnologiile.

[embeddoc url=”https://www.nissan-global.com/EN/DOCUMENT/PDF/FINANCIAL/PRESEN/2019/2019results_presentation_876_e.pdf” download=”none”]

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Cmentariile sunt închise