Coronavirus // 171 de cazuri noi de infectare cu Covid-19. Încă 25 de lucrători medicali infectați

Irina Odobescu
29/05/2020
euronews

171 de cazuri noi de infectare cu Covid-19 au fost confirmate vineri  după analiza a 1.203 de probe în laborator. Bilanțul cazurilor de infectare cu noul tip de coronavirus ajunge la 7.896. Totodată, autoritățile anunță că azi au fost testați pozitiv încă 25 lucrători medicali.

Datele Ministerului Sănătății Muncii și protecției Sociale arată că toate cazurile confirmate sunt cu transmitere locală. Cele mai multe teste pozitive au fost localizate la Chișinău – 48 cazuri. La Bălți au fost înregistrate 32 de cazuri, Sângerei, Taraclia – câte nouă cazuri, Ceadâr-Lunga – opt cazuri, Comrat, Râșcani - șapte cazuri, Ialoveni, Orhei, Strășeni – câte cinci cazuri, regiunea din stânga Nistrului, Basarabeasca, Criuleni, Edineț, Glodeni – câte trei cazuri, Anenii Noi, Cantemir – câte două cazuri, Călărași, Căușeni, Drochia, Fălești, Florești, Telenești – câte un caz.

Din cele 171 de cazuri noi, 25 sunt lucrători medicali – trei medici, 10 asistenți medicali,12 persoane din rândul personalului auxiliar.

Precizăm că până în acest moment, au decedat 288 persoane din cauza infecției cu Covid-19.

Irina Odobescu
29/05/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii