‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 17 aprilie, 2024
10 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriRusia investește masiv în construcția serelor: Un nou complex extins pe suprafața de 30...

Rusia investește masiv în construcția serelor: Un nou complex extins pe suprafața de 30 de hectare va fi construit în Habarovsk

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Unul dintre obiectivele de lungă durată anunțate de Ministerul Agriculturii din Rusia este autoaprovizionarea cu fructe și legume pentru a asigura securitatea alimentară a țării.

Astfel, în ultimii ani au fost plantate suprafețe record de livezi, dar și elaborate mai multe proiecte pentru construcția mai multor complexe de sere. Unul dintre acestea urmează a fi implementat de către compania Rost în regiunea Habarovsk.

Potrivit proiectului, un complex cu suprafața de 30 de hectare va fi construit până în anul 2024 (prima etapă până în 2022, iar a doua până în 2024). Valoarea totală a investițiilor ar fi de 8,5 miliarde de ruble (circa 120 de milioane dolari).

FOTO: ghgt.ru; unul dintre complexele de sere ale companiei Rost

Site-ul grupului de companii Rost raportează că exploatația, ca parte a strategiei de asigurare a consumatorilor cu legume proaspete în întreaga Federație Rusă, intenționează să-și extindă prezența în regiuni și până în 2022 să crească capacitatea complexelor până la 300 de hectare.

Potrivit Greentalk, în aprilie a acestui an, două divizii ale companiei Rost au obținut certificarea după standardele GLOBALG.A.P. și GRASP, și au devenit primul producător de legume proaspete din Federația Rusă, ale cărui produse sunt admise spre export în țările UE.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›