‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 17 aprilie, 2024
15.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCea mai scumpă cultură oleaginoasă de pe piața din Ucraina

Cea mai scumpă cultură oleaginoasă de pe piața din Ucraina

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În prezent, soia este cea mai scumpă cultură oleaginoasă de pe piața internă a Ucrainei.

Această opinie a fost exprimată de șeful departamentului de prognoză și analitică al UkrAgroConsult, Iulia Garkavenko, informează Latifundist.

„Anul trecut, am recomandat clienților noștri să atragă atenția culturii de soia. Am prognozat că, prețurile la soia vor crește semnificativ, iar în comparație cu alte culturi oleaginoase soia va fi mai solicitată și va exista un deficit pe piață”, a spus expertul.

Potrivit ei, din decembrie 2019 până în mai 2020, prețul la soia a crescut cu 45%.

„Cererea de soia este atât de mare încât piața se confruntă deja cu un deficit, în pofida faptului că mai rămân încă 3 luni până la sfârșitul sezonului. Exportul se realizează într-un ritm record, livrările au ajuns la 2,5 milioane de tone”, a declarat Iulia Garkavenko.

Ea a subliniat că, unii procesatori vor trece treptat la prelucrarea rapiței, în timp ce alți procesatori s-au văzut obligați să înceapă importul de soia.

„Acest lucru nu s-a întâmplat de cel puțin 10 ani, când Ucraina încă nu producea soia și importa făină de soia”, a declarat șefa departamentului de prognoză și analitică.

Potrivit raportului, UkrAgroConsult care vine să confirme prognozele optimiste pentru viitoarea recoltă de soia. Ritmul de însămânțare cu soia este aproape de cel din anul trecut.

Reamintim că, Uzina de extragere a uleiurilor din Pologovsky a achiziționat 20 de mii de tone de soia braziliană pentru a-și acoperi necesitatea de prelucrare, întrucât prețurile interne pentru soia ucraineană au crescut, iar stocurile au scăzut.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›