Secvențe video, publicate ilegal de la audierea lui Platon. PG: Este un dosar preluat de la DIICOT. Vinovații de aceste scurgeri vor fi sancționați

Din imaginile video apărute în spațiul public în această dimineață se vede că la audieri era prezent și Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, care l-a salutat pe Platon, apoi i-a spus „să fie sincer în depoziții”, dacă dorește cu adevărat ca ancheta să se deruleze corect. Instituția statului spune că audierile s-au produs în cadrul unui dosar preluat de la DIICOT România, în care este vizat Vladimir Plahotniuc.

Foto: Captură

„Imaginile video, publicate în presă, constituie o secvență din cadrul audierilor lui Veaceslav Platon în dosarul penal, preluat de la DIICOT România, în care este vizat cetățeanul Vladimir Plahotniuc și despre care publicul larg a fost anterior informat.

Audierea lui Platon a fost efectuată de către un grup de procurori, în prezența apărătorilor acestuia, iar întreg procesul a fost filmat, oficial, de către un expert criminalist.

În context, Procurorul General a dispus efectuarea unui control de serviciu pentru stabilirea circumstanțelor scurgerii în presă a materialelor cu caracter procesual penal, divulgate contrar intereselor urmăririi penale, neconform procedurilor legale și sancționarea celor vinovați”, se arată într-un comunicat oficial al Procuraturii Generale.

Pe 16 noiembrie 2017, Direcția de Investigare a Infracțiunii de Criminalitate Organizate și Terorism (DIICOT) din România, a confirmat pentru UNIMEDIA, că investighează un dosar penal în care figurează numele șefului Partidului Democrat din Moldova de atunci, Vlad Plahotniuc. Potrivit documentului emis de DIICOT, „s-a dispus începerea urmăririi penale „in rem” sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, înșelăciune, șantaj și spălare de bani”. Cauza penală a fost inițiată în baza unei plângeri depusă de omul de afaceri Veaceslav Platon. Ulterior, dosarul a fost transferat autorităților de la Chișinău pentru a fi investigat.


Pub