După Arthur, vine Bertha. Sezonul „extrem de activ” al uraganelor a început pentru SUA, unde zece dintre ele vor lovi extrem de puternic

Furtuna tropicală Bertha s-a format în largul coastelor statului Carolina de Sud, a anunțat Centrul Naţional pentru Uragane din Statele Unite (NHC). Este al doilea fenomen meteorologic de acest tip apărut în acest an în bazinul Oceanului Atlantic căruia i-a fost atribuit un nume şi care anticipează deschiderea sezonului uraganelor, ce debutează oficial pe 1 iunie, relatează EFE, citată de Agerpres.

Foto: blacknews.ro

Bertha se află în prezent la 50 de kilometri sud-est de Charleston (Carolina de Sud), generează vânturi susţinute de 75 de kilometri pe oră şi se deplasează spre nord-est cu viteza de 15 kilometri pe oră.

NHC, cu sediul la Miami, a emis o alertă de furtună tropicală pentru litoralul Carolinei de Sud, de la Edisto Beach şi până la South Santee River.

Bertha este cea de-a doua furtună tropicală formată înainte de începerea oficială a sezonului, după Arthur, care s-a format pe 16 mai în largul statului Florida.

Săptămâna trecută, Administraţia Naţională a Oceanelor şi Atmosferei din Statele Unite (NOAA) a prognozat un sezon al uraganelor „extrem de activ”, cu până la zece uragane, dintre care şase ar putea fi foarte puternice.


Pub