Covid-19 se răspândește în Parlament: Doi consilieri ai deputaților au fost testați pozitiv la noul tip de coronavirus

Șefa aparatului vicepreședintelui Parlamentului, Alexandr Slusari, a fost testată pozitiv la noul tip de coronavirus. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de către Slusari, potrivit căruia rezultatele testului de laborator au fost gata astăzi dimineață. Totodată, un alt consilier parlamentar, al deputatului Vlad Batrâncea, la fel, s-a infectat cu Covid-19.

Foto: UNIMEDIA

„Un angajat din cabinetul unei persoane de demnitate publică din cadrul Parlamentului Republicii Moldova a fost confirmat pozitiv cu noul tip de coronavirus. Secretariatul Parlamentului a fost anunțat despre confirmarea infectării sale, în dimineața zilei de astăzi, chiar de către acesta. Persoana este asimptomatică și s-a adresat la medicul de familie pentru monitorizare ulterioară”, se arată în comunicatul emis de Parlament.

Totodată, un consilier al deputatului socialist Vlad Batrâncea s-a infectat cu Covid-19. Despre aceasta a scris parlamentarul, pe pagina sa de Facebook.

„Sunt sănătos și activ, le mulțumesc tuturor binevoitorilor pentru grijă. Nu vă agitați în căutarea subiectelor de senzație ieftine. S-a îmbolnăvit consilierul meu. Îi urez însănătoșire grabnică”, a menționat deputatul PSRM. Pe 21 mai 2020, Eugeniu Nichiforciuc a fost testat pozitiv la infecția cu Covid-19, împreună cu soția sa. În consecință, toți deputații din Parlamentul Republicii Moldova au fost plasați în autoizolare. Dispoziția privind stabilirea regimului de autoizolare pentru toți deputații a fost semnată de președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi. Deputații vor sta acasă până în momentul în care vor primi rezultatele testelor, iar acestea vor fi negative.

Pe 25 mai, un alt deputat a a anunțat că a fost testat pozitiv. Este vorba despre Vladimir Mizdrenco, care a precizat că nu prezintă simptome și se simte bine.


Pub