Când se lansează iPhone 12 și prin ce va fi diferit. Primele informații despre noul model

În mod inevitabil, pandemia va afecta și producția viitoarelor modele de iPhone, care ar fi trebuit să lanseze în toamnă. Conform unui nou raport publicat de banca de investiții Cowen, evenimentul va fi amânat cu aproximativ două luni, scrie Playtech.ro.

Foto: playtech.ro

În fiecare an, noi modele de iPhone au fost anunțate în perioada septembrie-octombrie, urmând ca după câteva săptămâni să ajungă în magazine. În 2020 însă, din cauza perioadei de izolare și a încetării activității în fabricile din China timp de câteva luni, iPhone 12 nu va respecta același calendar.

Dacă nu mai intervin alte probleme, noile terminale ar trebui să fie anunțate în luna noiembrie, comparativ cu mijlocul lunii septembrie din anii trecuți. În ultimele săptămâni, au mai existat câteva rapoarte pe acest subiect, dar se vehicula că întârzierea va fi de doar o lună față de programul obișnuit. Două luni este un termen semnificativ mai realist.

Același raport atrage atenția asupra unei puteri de producție de aproximativ 35 de milioane de unități în trimestrul al doilea al acestui an, o valoare cu 13% mai mică decât perioada identică a anului trecut. Dincolo de momentul exact în care vei putea pune mâna pe iPhone 12, este aproape imposibil să nu-l găsești în magazine în perioada sărbătorilor de iarnă.

În privința specificațiilor tehnice la care te poți aștepta, se pare că vom vorbi de patru modele noi. Toate vor fi dotate cu conectivitate 5G, vor utiliza panouri OLED și vor avea crestături mai mici în partea de sus a ecranului. Ca referință, până în prezent, versiunile precum iPhone 11 sau iPhone Xr au folosit panouri LCD, în contrast cu OLED-urile din terminalele mai scumpe.

Diagonala ecranelor în noile iPhone 12 va fi între 5,4 și 6,7 inci, cu două dintre aparate având o diagonală de 6,1 inci. În privința modificărilor vizuale, ne așteptăm ca terminalele să aibă margini pătrățoase, în locul celor rotunjite pe care le vezi în prezent la iPhone 11. Acestea vor fi inspirate din actuala generație de iPad Pro. Cantitatea de memorie RAM va începe la 4GB în cazul telefoanelor cu diagonală mai mică și va ajunge la 6GB în cazul celor de 6,1 și 6,7 inci. Spațiul de stocare va fi de până la 512 și se va renunța la modelul entry-level cu 64GB, în favoarea unuia de 128GB.


Pub