Grădinițele se vor deschide când riscul de infectare va fi minim sau zero. Chicu: Dacă mâine se deschide vreo una, eu nu îmi voi duce fiica de 4 ani

Grădinițele se vor deschide când riscul de infectare va fi minim sau zero. Cel puțin asta a declarat prim-ministrul Ion Chicu în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la N4.

Potrivit acestuia, riscul este prea mare, iar în jos sunt copiii. „Grădinițele, ca și alte obiective importante, atât economice și sociale, se vor redeschide atunci când riscul infectării copiilor va fi minim sau zero. Decizia a redeschide grădinițele, școli sau alte instituții de învățământ se aprobă la recomandarea medicilor epidemiologi. Și de fiecare coordonăm cu cei de la OMS. Ori, spre deosebire de mine și dvs. sau cei care cred că măsurile sunt inadecvate, medicii noștri își pierd sănătatea luptând la spitale pentru noi toți, unii și viața din păcate, dar noi suntem cu datul cu părerea. Eu vreau foarte mult ca de pe 1 iunie să se deschidă restaurantele, pentru că eu văd cât de mult au scăzut veniturile la buget, din cauza că ei nu lucrează. Vreau foarte mult să se deschidă localurile și restaurantele, pentru că nu vin bani la buget. Dar eu nu pot să le impun medicilor să deschidă, este imposibil. Dacă nu o să ascultăm specialiștii nu o să putem să mergem mai departe.

În acest context, Ion Chicu a spus că dacă mâine se deschide grădinițele, foarte multe persoane nu își vor duce copiii. „Eu pe a mea de 4 ani, fetița, nu am să o duc. E la grădiniță de stat și ea, dar nu am să o duc. Măcar că soția mea stă acasă acum. Fiecare are probleme respective. Haideți să vedem ce este cel mai important în lumea asta. Nu e posibil ca cineva să își asume un asemenea risc. Vă imaginați ce ar fi dacă într-o grădiniță se pornește un focar de virus?”, a conchis acesta.

Amintim că grădinițele din țară rămân închise până pe 30 iunie, potrivit deciziei Comisiei Extraordinară Națională de Sănătate Publică. O ulterioară decizie de reluarea a activității instituțiilor de educație timpurie va fi luată în baza evoluției situației epidemiologice din țară.


Pub