Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Donație de echipamente medicale pentru spitalele municipale antrenate în lupta cu COVID-19

   1858

Primăria municipiului Chișinău informează că instituțiile medicale publice municipale, antrenate în tratarea pacienților cu coronavirus de tip nou, au beneficiat de o donație sub formă de echipamente și consumabile, achiziționate din sursele asistenței financiare, oferite de Ambasada Slovaciei în Republica Moldova, în valoare de 50 mii Euro.

Lotul conține 10 video-laringoscoape pentru intubarea de la distanță a pacienţilor cu COVID-19 și 10 pompe infuzomat pentru dozarea exactă a medicamentelor. Dispozitivele medicale, în valoare de 37 mii Euro, vor fi repartizate celor 7 spitale municipale strategice.

De asemenea, din sursele financiare neutilizate vor fi procurate alte 5000 seturi de echipamente individuale de protecţie pentru angajații medicali.

Primarul general, Ion Ceban, a mulțumit Guvernului Slovaciei, pentru suportul oferit în această perioadă, marcată de epidemia de coronavirus, menționând că ajutorul medical este binevenit, în contextul în care, numărului de pacienţi aflați în stare gravă, în spitalele municipale mai este în  creştere.

„Grija față de medici, crearea condițiilor optimale pentru tratarea pacienților este un factor primordial pentru APL Chișinău. Iar cu ajutorul partenerilor, care vin cu donaţii sub formă de echipamente, dispozitive şi consumabile medicale, încercăm să sporim calitatea serviciilor medicale prestate cetăţenilor", a menționat edilul capitalei.